Starul argentinian i-ar fi mărturisit lui Koeman că se gândește să plece la altă echipă, după 16 ani în care a purtat tricoul blaugrana. Zvonurile s-au împrăștiat în timp record, iar acum pe Camp Nou există o tensiune uriașă.
Deși situația nu este deloc roz pe Camp Nou, Ronald Koeman a găsit puterea să se amuze la un interviu oferit pentru Barca TV. Fostul selecționer al naționalei Olandei a vorbit chiar despre o comparație cu Messi, care s-a încheiat cu râsete.
Prezentatorul l-a întrebat pe Koeman cine crede că executa mai bine loviturile libere, dintre el și Messi. Tehnicianul de 57 de ani a spus că nu poate face o comparație, apoi a reamintit că a evoluat numai 6 sezoane pe Camp Nou, spre deosebire de Messi, care a petrecut 16 ani la prima echipă a Barcelonei.
Liga
Ernesto Valverde: "E mai bine ca oamenii să nu știe adevărul despre Leo Messi"
19/08/2021 LA 14:39
"Sincer, nu știu (n.r. - cine executa mai bine loviturile libere). Sunt vremuri complet diferite, nu poți să compari. Amândoi am transformat foarte multe lovituri libere de-a lungul carierei. Într-adevăr, Messi are cifre mai bune, dar să nu uităm că eu am jucat numai 6 ani la Barcelona (râde).", a spus Ronald Koeman, noul tehnician al catalanilor.

Koeman a marcat 83 de goluri pentru Barcelona

Koeman a evoluat la Barcelona în perioada 1989-1995, pe postul de fundaș sau mijlocaș. Olandezul a reușit să înscrie multe goluri, majoritatea din faze fixe sau cu șuturi de la mare distanță.
Din prima categorie face parte și celebrul gol din finala Cupei Campionilor Europeni din 1992, împotriva Sampdoriei, când Barca a cucerit în premieră prestigiosul trofeu. Olandezul a marcat atunci unicul gol al partidei în minutul 52, după o execuție superbă de la marginea careului.
Mai jos, golul lui Koeman din finala Cupei Campionilor Europeni 1992:
În cele 254 de apariții în tricoul catalanilor, Ronald Koeman a marcat 83 de goluri. Olandezul a pus umărul la 10 trofee cucerite de Barcelona, printre care se numără 4 titluri în Spania și prestigioasa Cupă a Campionilor Europeni.
De-a lungul carierei, Koeman a mai evoluat doar în campionatul Olandei, la Groningen, Ajax, PSV și Feyenoord. El a avut performanțe impresionante și la nivelul echipei naționale, reușind să câștige Campionatul European din 1988.
Liga
Laporta, atac fără precedent la Bartomeu: "A ruinat Barcelona!" Care este noul plafon salarial
16/08/2021 LA 11:19
Liga
"Nu sunt bani!" Leo Messi și-a anunțat colegii de la Barcelona că pleacă de la echipă pe WhatsApp
12/08/2021 LA 17:59