Articol scris de Romeo Ene
Festivalul ofensiv al catalanilor a fost deschis de Griezmann, şi continuat de Dest, Messi şi Dembele. A fost cea mai consistentă victorie a Barcelonei din acest sezon, iar lupta la titlu continuă. Tehnicianul spaniolilor, Ronald Koeman, a subliniat importanţa victoriei răsunătoare de pe Anoeta, "mai ales pentru noi înşine".

Koeman, cu gândul la titlu

Liga
Ernesto Valverde: "E mai bine ca oamenii să nu știe adevărul despre Leo Messi"
19/08/2021 LA 14:39
Barcelona a fost eliminată din optimile UEFA Champions League de PSG, astfel catalanii se pot concentra exclusiv pe La Liga, acolo unde se află în spatele lui Atletico, la 4 puncte. Antrenorul Barcelonei, Koeman, a fost foarte mulţumit la finalul partidei cu Sociedad, comentând faptul că "impresia pe care am oferit-o pentru mine este foarte bună". Antrenorul olandez a explicat că "am încercat să forţăm, dar am renunţat atunci când am văzut că nu este posibil, asta deoarece viteza noastră îi afectează pe adversari".
Ca un mesaj pentru rivali, Koeman crede că "victoria este importantă pentru noi, pentru rivali și pentru economia campionatului. Suntem pe drumul cel bun, încrezători, puternici și am îmbunătățit unele lucruri. Demonstrăm faptul că orice meci este important pentru noi, nu contează împotriva cui evoluăm, trebuie să fim pregătiţi să câştigăm fiecare joc".
Antrenorul a aminitit faptul că "suntem încă în spatele lui Atlético, va fi o luptă până la final. Trebuie să luăm fiecare meci în parte, este greu pentru orice echipă să câştige. Nu am convingerea că nu vom pierde niciun joc, fiecare dintre ele sunt dificile. Acum ne descurcăm bine, echipa este la un nivel bun. Eficienţa de care dăm dovadă ne va ajuta foarte mult pe viitor."
Din acest motiv, Koeman a subliniat faptul că "golul de 1-0 ne-a oferit foarte multă linişte. Am lăsat o impresie extraordinară pentru mine. Atletico este o echipă puternică, au demonstrat că nu este uşor să câştigi împotriva lor, iar Real este şi ea implicată în această luptă".

Cadou pentru Koeman

În ceea ce priveşte sistemul cu 3 fundaşi centrali, Ronald Koeman subliniează că "este adevărat că Alba și Dest sunt fundași foarte buni și putem profita de calităţile lor. Dar şi cei din faţa lor au făcut o treabă foarte bună, în special Jordi Alba şi-a demonstrat calităţile".
El recunoaşte, totuşi, că "modul în care jucăm reprezintă un sistem riscant, deoarece atacăm de la primul până la ultimul jucător, dar echipa este încrezătoare în propriile puteri şi chiar şi atunci când nu avem mingea, ne mişcăm foarte bine în teren".
"În orice caz, veau să evidențiez mentalitatea echipei. Ne-a fost greu la început, dar când am marcat primul gol am arătat o mentalitate grozavă. Nu sunt îngrijorat de pauza care urmează, sunt convins că toţi jucătorii se vor întoarce de la naţionale fără probleme".
Referindu-se la ziua lui de naştere şi cadoul oferit de jucători, care au câştigat la Sociedad cu 6-1, el a precizat faptul că "nu este doar pentru mine cadoul, ci pentru Jordi Alba, care a făcut un meci foarte bun, şi, de asemenea, pentru Griezmann, care a contribuit la acest succes".
În ceea ce privește momentul în care se află echipa și evoluția acesteia, el a explicat că "am avut dificultăţi la început, am schimbat unele lucruri, iar orice echipă are nevoie de timp pentru a se acomoda cu ceea ce îi cere antrenorul. Aem o perioadă de urcușuri și coborâșuri, am fost eliminaţi din Liga Campionilor, în campionat avem un parcurs bun. Ne-a costat acea eliminare, am făcut multe greşeli".
Liga
Laporta, atac fără precedent la Bartomeu: "A ruinat Barcelona!" Care este noul plafon salarial
16/08/2021 LA 11:19
Liga
"Nu sunt bani!" Leo Messi și-a anunțat colegii de la Barcelona că pleacă de la echipă pe WhatsApp
12/08/2021 LA 17:59