Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Viitorul lui Philippe Cotinho a fost stabilit. Ce a declarat impresarul brazilianului

Nicu Savin

Publicat 09/09/2020 la 09:34 GMT+3

Impresarul lui Philippe Coutinho (28 de ani), Kia Kia Joorabchian, a declarat pentru canalul britanic TalkSPORTS că jucătorul brazilian va rămâne la Barcelona. Venirea lui Koeman pe banca tehnică a catalanilor a fost punctul cheie în luarea acestei decizii, antrenorul olandez spunându-i personal lui Coutinho că se va baza pe el în sezonul care stă să înceapă.

Philippe Coutinho a câștigat UEFA Champions League cu FC Bayern Munchen

Credit imagine: Getty Images

Agentul iranian al lui Coutinho a făcut lumină în ceea ce privește viitorul jucătorului brazilian: "Da, va juca pentru Barcelona". Conform acestuia, imediat după finala Champions League, Ronald Koeman l-a contactat pe Coutinho și l-a informat că va intra în planurile sale pentru noul sezon: "Koeman l-a chemat imediat după ce a câștigat Champions League cu Bayern și i-a transmis că se va baza pe el 100% și că și-ar dori să revină la Barcelona."
Brazilianul a plecat apoi în vacanță în Brazilia, unde și-a revăzut după o lungă perioadă rudele și prietenii de acasă, dar nu a zăbovit prea mult și a revenit la Barcelona mai devreme decât ar fi putut, semn că își dorește foarte mult să prindă un loc de titular în garnitura catalanilor în noul sezon.
"Clubul îl convocase pe 7 septembrie, dar Philippe s-a întors la începutul lunii, pentru că nu dorea să piardă prima parte a pregătirii fizice.", a declarat Joorabchian.
Coutinho - FC Barcelona

O nouă șansă pentru Coutinho la Barcelona

Agentul a mai sugerat că păstrarea lui Coutinho face parte din schimbarea filosofiei de la Barcelona odată cu venirea lui Ronald Koeman. Jucători precum Dembele, Griezmann sau Coutinho vor face parte din echipă în noul sezon și vor primi mai multă încredere din partea tehnicianului olandez.
În aceste condiții s-a pus capăt speculațiilor din ultima vreme conform cărora Philippe Coutinho se va întoarce în Premier League, acolo unde era dorit de Arsenal, Leicester sau Tottenham.
Coutinho a fost adus în Europa în 2010 de Inter, dar "nu a rupt gura târgului" pe Meazza și chiar a fost împrumutat pentru jumătate de sezon la Espanyol, iar apoi, în ianuarie 2013 a fost vândut definitiv la Liverpool. În Premier League brazilianul a explodat și după 5 ani petrecuți pe Anfield a fost transferat la Barcelona, care a plătit 150 de milioane de € (suma la care s-ar fi ajuns cu eventualele bonusuri) în schimbul său. Doar că pe Camp Nou, Coutinho nu s-a adaptat foarte bine și în sezonul trecut a fost împrumutat la Bayern Munchen, echipă alături de care a câștigat tripla Bundesliga-Cupa Germanniei-Champions League.
Venirea lui Koeman la Barcelona pare să fie șansa lui Coutinho, care are ocazia unui nou început alături de echipa de care este legat prin contract până în 2023.
picture

Premier League se întoarce din 12 septembrie la Eurosport

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo