Zilele trecute, prea din Spania a anunțat că s-au adunat peste 20.000 de semnături pentru organizarea unui referenfum de demitere a președintelui Josep Maria Bartomeu. Conform regulamentului clubului catalan, acesta urma să stabilească o dată la care să aibă loc votul care să decidă dacă Bartomeu rămâne sau nu în funcția de președinte, dar lucrurile au luat o întorsătură neașteptată.
Serviciile juridice de la FC Barcelona au prezentat o plângere la Garda Civilă pentru falsificarea semnăturilor, după cum au raportat Cadena SER și La Vanguardia. Obiectivul acestei inițiative ar fi oprirea moțiunii de cenzură împotriva actualului consiliu de administrație al clubului catalan.
Potrivit textului prezentat de actuala conducere, există 300 de buletine de vot "a căror autenticitate este pusă la îndoială", astfel că acest lucru sugerează că pot exista și alte buletine de vot non-autentice.
La Liga
Lionel Messi, așteptat înapoi la Barcelona de Cruyff! "Trebuie să fie din nou împreună"
ACUM 13 ORE
"Am detectat dovezi privind posibila comitere a unor infracțiuni de natură penală. Obiectivul este de a dăuna consiliului și președintelui acestuia prin mijloace ilicite, departe de canalele de participare democratică recunoscute în statut", se arată în denunțul clubului.
Actualii conducători de pe Camp Nou îi acuză pe cei care au organizat strângerea de semnături de o acțiune "orchestrată și planificată" menită să destabilizeze clubul.

Rivalii lui Bartomeu îl vor destituit înainte de alegeri

Josep Maria Bartomeu, în vârstă de 57 de ani, a fost sub o presiune imensă în această vară după un sezon eșuat pentru club care a culminat cu scandalul în care a fost implicat Lionel Messi. Cel mai important jucător din istoria clubului a declarat public că dorește să plece iar Messi nu a ascuns că motivul principal pentru o eventuală plecare a sa îl reprezintă felul în care actuala conducere a gestionat clubul.
În cele din urmă, Messi a rămas la club însă nemulțumirile sale față de conducerea Barcei sunt evidente pentru toată lumea. Astfel, peste 20.000 de membri au cerut organizarea unui vot de neîncredere pentru Josep Maria Bartomeu. Minimul necesar era de 16.250.
După acțiunea de azi a clubului catalan, devine tot mai sigur că acest scandal se va prelungi, iar până la o decizie a Gărzii Civile, Bartomeu va rămâne în funcție. Alegerile pentru postul de președinte, precum și a celorlalți membrii ai consiliului de administrație, ar urma să aibă loc în luna martie a anului viitor.
Cupa Mondială FIFA
Barcelona îl urmărește de peste un an pe fotbalistul care se crede "mai bun decât Neymar"
ACUM 20 ORE
Fotbal
Rămâne Barcelona fără Lewandowski înainte de termen? Lothar Matthaus a făcut anunțul
26/11/2022 LA 16:20