Demisia consiliului de administrație de la FC Barcelona nu a adus deloc liniștiea dorită. Conform informațiilor din presa iberică, preluate de englezii de la Sports Mail, clubul catalan are mari probleme financiare, care ar putea provoca o criză fără precedent.
Pandemia de Covid-19 a afectat în mod cert bugetul Barcelonei, iar clubul trebuie să reducă urgent fondul de salarii al jucătorilor, care reprezintă circa 60% din bugetul total. Conform jurnaliștilor de la RAC 1, fondul de salarii ar trebui redus cu aproximativ 180 de milioane de €, pentru a se crea un buget echilibrat pentru acest sezon.
Venitul anual al clubului se ridica la peste 1 miliard de €, dar criza de coronavirus l-a redus drastic, astfel că din calculele efectuate acesta a scăzut la aproximativ 750 de milioane de €. Dacă fondul de salarii ocupa 60% din bugetul inițial, odată cu scăderea veniturilor, procentul se ridică la 80%, ceea ce nu este deloc sustenabil.
Liga
Lionel Messi, sătul de "săgețile" lui Joan Laporta! Ce măsură a luat fotbalistul celor de la PSG
IERI LA 11:01
Evident, jucătorii au cele mai mari salarii, astfel că aceștia au fost invitați la discuții pentru a se găsi cele mai bune soluții pentru diminuarea contractelor. O primă rundă de negocieri a avut loc vineri, iar în mare parte jucătorii înțeleg situația dramatică și sunt dispuși să facă sacrificii. Următoarea întâlnire a fost stabilită pentru joi, 5 noiembrie, deoarece lucrurile trebuie să se miște foarte repede, întrucât clubul e obligat să anunțe bugetul pentru sezonul viitor.
Potrivit rapoartelor din presa iberică, jucătorii nu vor pierde bani, ci vor accepta ca salariile să le fie plătite într-un timp mai îndelungat. Astfel, aceștia vor încasa mai puțini bani lunar, iar după ce bugetul clubului va reveni la normal își vor primi și restul de bani. Marc-Andre Ter Stegen, Frenkie De Jong, Clement Lenglet și Gerard Pique au acceptat deja prelungirea contractelor în aceste condiții.

Lipsa fanilor de pe Camp Nou îngroapă Barcelona

Totuși, aceste reduceri salariale ar putea crea altfel e probleme. Mai exact, codul muncii din Spania prevede că orice angajat are dreptul să rupă oricând un contract dacă veniturile îi sunt diminuate. Anumite surse judiciare au confirmat pentru jurnaliștii de la Marca faptul că orice jucător va avea dreptul să plece liber de contract, dacă tranzacțiile sunt modificate din rațiuni financiare.
Principalele pierderi ale Barcelonei în această perioadă se datorează lipsei publicului de pe stadion. Camp Nou era plin la fiecare meci, iar încasările erau de câteva milioane de €, bani pe care clubul nu se mai poate baza acum. De asemenea, lipsa turiștilor din oraș este o altă problemă. Magazinele oficiale ale clubului erau asaltate de oameni din toată lumea și se încasau bani frumoși de pe urma produselor cu însemnele clubului.
Aceste informații, care prevăd o situație complicată la Barcelona, explică slaba campanie de achiziții dinaintea acestui sezon. Presa a scris foarte mult de interesul catalanilor pentru Depay, Eric Garcia sau Wijnaldum, dar se pare că Barcelona nu a avut bani pentru achiziționarea lor.
https://i.eurosport.com/2020/10/26/2922886.jpg
Liga
Negocierile dintre Barcelona și Dembele s-au încheiat! Ce decizie a luat fotbalistul
26/05/2022 LA 14:15
Bundesliga
Robert Lewandowski a decis să părăsească Bayern după o eroare uriașă a conducerii bavarezilor
26/05/2022 LA 06:45