Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Scenariu sumbru la Barcelona, după plecarea lui Bartomeu! Catalanii, presați de riscul falimentului

Nicu Savin

Publicat 31/10/2020 la 14:58 GMT+2

Presa din Spania anunță că Barcelona are mari probleme financiare, iar faptul că momentan catalanii au o conducere administrativă interimară reprezintă o problemă în plus. Clubul de pe Camp Nou va trebui să ia măsuri urgente în perioada următoare pentru a-și reduce cheltuielile, în caz contrar existând riscul de a intra în faliment.

El Barcelona, la un antrenament pe Camp Nou

Credit imagine: Getty Images

Demisia consiliului de administrație de la FC Barcelona nu a adus deloc liniștiea dorită. Conform informațiilor din presa iberică, preluate de englezii de la Sports Mail, clubul catalan are mari probleme financiare, care ar putea provoca o criză fără precedent.
Pandemia de Covid-19 a afectat în mod cert bugetul Barcelonei, iar clubul trebuie să reducă urgent fondul de salarii al jucătorilor, care reprezintă circa 60% din bugetul total. Conform jurnaliștilor de la RAC 1, fondul de salarii ar trebui redus cu aproximativ 180 de milioane de €, pentru a se crea un buget echilibrat pentru acest sezon.
Venitul anual al clubului se ridica la peste 1 miliard de €, dar criza de coronavirus l-a redus drastic, astfel că din calculele efectuate acesta a scăzut la aproximativ 750 de milioane de €. Dacă fondul de salarii ocupa 60% din bugetul inițial, odată cu scăderea veniturilor, procentul se ridică la 80%, ceea ce nu este deloc sustenabil.
Evident, jucătorii au cele mai mari salarii, astfel că aceștia au fost invitați la discuții pentru a se găsi cele mai bune soluții pentru diminuarea contractelor. O primă rundă de negocieri a avut loc vineri, iar în mare parte jucătorii înțeleg situația dramatică și sunt dispuși să facă sacrificii. Următoarea întâlnire a fost stabilită pentru joi, 5 noiembrie, deoarece lucrurile trebuie să se miște foarte repede, întrucât clubul e obligat să anunțe bugetul pentru sezonul viitor.
Potrivit rapoartelor din presa iberică, jucătorii nu vor pierde bani, ci vor accepta ca salariile să le fie plătite într-un timp mai îndelungat. Astfel, aceștia vor încasa mai puțini bani lunar, iar după ce bugetul clubului va reveni la normal își vor primi și restul de bani. Marc-Andre Ter Stegen, Frenkie De Jong, Clement Lenglet și Gerard Pique au acceptat deja prelungirea contractelor în aceste condiții.

Lipsa fanilor de pe Camp Nou îngroapă Barcelona

Totuși, aceste reduceri salariale ar putea crea altfel e probleme. Mai exact, codul muncii din Spania prevede că orice angajat are dreptul să rupă oricând un contract dacă veniturile îi sunt diminuate. Anumite surse judiciare au confirmat pentru jurnaliștii de la Marca faptul că orice jucător va avea dreptul să plece liber de contract, dacă tranzacțiile sunt modificate din rațiuni financiare.
Principalele pierderi ale Barcelonei în această perioadă se datorează lipsei publicului de pe stadion. Camp Nou era plin la fiecare meci, iar încasările erau de câteva milioane de €, bani pe care clubul nu se mai poate baza acum. De asemenea, lipsa turiștilor din oraș este o altă problemă. Magazinele oficiale ale clubului erau asaltate de oameni din toată lumea și se încasau bani frumoși de pe urma produselor cu însemnele clubului.
Aceste informații, care prevăd o situație complicată la Barcelona, explică slaba campanie de achiziții dinaintea acestui sezon. Presa a scris foarte mult de interesul catalanilor pentru Depay, Eric Garcia sau Wijnaldum, dar se pare că Barcelona nu a avut bani pentru achiziționarea lor.
Premier League, program etapa 7
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo