Christian Eriksen de la Tottenham, despre care s-a tot vorbit că ar putea ajunge la Real, nu a jucat deloc bine în acest sezon iar danezul știe că la 28 de ani cu fiecare sezon care trece șansele lui de a pleca scad. Astfel, o nemulțumire nu are cum să nu existe mai ales având în vedere felul în care se fac transferurile în fotbalul modern.
Conform The Independent, Real Madrid nu mai este clubul care să cumpere starurile din fotbalul mondial doar pentru că pot. Jurnalistul Miguel Delaney arată că Real a transferat în ultimii cinci ani doar patru jucători de peste 26 de ani iar trei dintre ei au fost portari. Celălalt a fost Eden Hazard.
Astfel, media de vârstă a jucătorilor transferați din 2014 până în prezent a ajuns la 21,5 ani – cea mai mică dintre cluburile mari din Europa. Media generală de vârstă pentru cluburile mari este de 23 de ani, dovadă că toată lumea se reorientează către tineri.
Liga
Ernesto Valverde: "E mai bine ca oamenii să nu știe adevărul despre Leo Messi"
19/08/2021 LA 14:39
https://i.eurosport.com/2019/10/30/2706459.jpg
Este încă o dovadă privind felul în care s-a schimbat fotbalul în ultimii 20 de ani - cândva se considera că fotbaliștii ating apogeul carierei la 28 de ani. Luis Figo și Zidane au ajuns la această vârstă la Real Madrid. Acum în schimb, multe cluburi ezită să semneze jucători precum Alexis Sanchez, Gareth Bale sau Mesut Ozil.
Într-un fotbal cu o intensitate din ce în ce mai ridicată și care se bazează tot mai mult pe viteză, jucătorii tineri sunt la mare căutare. Intensitatea, viteza, capacitatea de a face presing – calități căutate la fotbaliști din marii antrenori ai momentului precum Pep Guardiola, Jurgen Klopp sau Mauricio Pochettino.
Nu înseamnă că nu există excepții. Întotdeauna va fi nevoie și de experiență și vor exista și excepții precum Cristiano Ronaldo la Juventus.
Liga
Laporta, atac fără precedent la Bartomeu: "A ruinat Barcelona!" Care este noul plafon salarial
16/08/2021 LA 11:19
Liga
"Nu sunt bani!" Leo Messi și-a anunțat colegii de la Barcelona că pleacă de la echipă pe WhatsApp
12/08/2021 LA 17:59