Marca a anunțat planul grandios al celor de la Real Madrid, prin care vor transforma Santiago Bernabeu într-unul din cele mai spectaculaoase stadioane din lume. Deși acoperișul detașabil reprezintă principala atracție, există un alt element care va oferi unicitate arenei din capitala Spaniei: un teren care va putea fi detașat extrem de repede, fără ca rulourile de gazon să fie afectate. Procesul va consta în împărțirea gazonului în 7 bucăți de 15 metri, de-a latul terenului, și depozitarea sa într-un loc special din incinta stadionului.
În acest fel, Santiago Bernabeu va putea găzdui și alte evenimente în afara meciurilor de fotbal, fără ca terenul să fie afectat. Bucățile de gazon ar urma să fie strânse într-un interval de 15 minute. Pentru ca procesul să fie îndeplinit cu succes, oficialii Realului vor fi nevoiți să asigure cele mai bune condiții de umiditate și lumină pentru păstrarea intactă a gazonului. În același timp, va fi nevoie de o serie de construcții și sub teren, fără să fie afectată rețeaua de țevi din oraș.
Deși terenul de pe Santiago Bernabeu este schimbat în fiecare an, o astfel de metodă va duce la o reducere semnificativă a costurilor de întreținere.
Liga
Ernesto Valverde: "E mai bine ca oamenii să nu știe adevărul despre Leo Messi"
19/08/2021 LA 14:39
https://i.eurosport.com/2020/05/14/2818454.jpg
Sursa foto: Marca

Noul Santiago Bernabeu, unic în lume

Majoritatea stadioanelor din lume organizează evenimente extrasportive doar în pauza competițională, pentru ca starea gazonului să nu fie afectată în timpul sezonului. Prin intermediului terenului detașabil, evenimentele respective vor putea fi organizate pe Santiago Bernabeu în orice perioadă a anului, iar încasările vor crește.
Schalke și Tottenham sunt celelalte două cluburi din lume care beneficiază de terenuri detașabile, însă în cazul lor procesul este diferit. Spre deosebire de proiectul Realului, gazonul acestora nu poate fi păstrat în incinta stadionului odată ce a fost detașat.

Stadionul va fi finalizat în toamna anului 2022

Renovarea noului Bernabeu a avansat în ultima perioadă, având în vedere că Real Madrid n-a mai jucat pe teren propriu de două luni. Se estimează că data de finalizare a lucrărilor va fi octombrie 2022.
Odată cu reluarea campionatului în La Liga, fanii nu vor avea voie la meciuri, din rațiuni evidente. În consecință, "galacticii" au în vedere să evolueze pe arena de 6.000 de locuri din centrul propriu de pregătire de la Valdebebas, pentru ca pe Stadionul Santiago Bernabeu să se desfăşoare lucrările de modernizare. Costurile totale pentru renovarea arenei vor ajunge la 500.000 de lire.
https://i.eurosport.com/2020/05/13/2818312.jpg
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Liga
Laporta, atac fără precedent la Bartomeu: "A ruinat Barcelona!" Care este noul plafon salarial
16/08/2021 LA 11:19
Liga
"Nu sunt bani!" Leo Messi și-a anunțat colegii de la Barcelona că pleacă de la echipă pe WhatsApp
12/08/2021 LA 17:59