Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ședința organizată de Federația Spaniolă. Cum vor încerca protestarii să oprească El Clasico

Cosmin Cioboata

Actualizat 11/12/2019 la 11:54 GMT+2

A mai rămas o săptămână până la întâlnirea dintre Barcelona și Real Madrid, de pe Camp Nou. Se pare că protestele care au dus la reprogramarea El Clasico vor continua să existe și miercuri (18 decembrie), după cum precizează presa spaniolă.

barca protest

Credit imagine: Getty Images

Federația Regală Spaniolă de Fotbal va organiza astăzi o ședință de urgență în vederea desfășurării partidei dintre Real Madrid și Barcelona. Separatiștii catalani au anunțat deja un nou protest uriaș în ziua partidei, iar conducătorii fotbalului spaniol vor să fie pregătiți pentru orice situație.

Cum vor încerca protestatarii să oprească El Clasico

Protestatarii au un scop clar: să încurce desfășurarea partidei, pentru a beneficia de expunere la nivel global. Conform Marca, Federația și Ministerul de Interne din Spania iau în vedere patru scenarii negative: scenariul în care arbitrii sunt opriți să ajungă la stadion, scenariul în care protestatarii intră pe teren, scenariul în care autocarul Realului este blocat în trafic și scenariul în care protestatarii intră în conflict cu forțele de ordine în jurul stadionului. 18.000 de oameni și-au anunțat deja prezența la protestul din ziua meciului, dar numărul așteptat de organizatori depășește pragul de 20.000.
Potrivit jurnaliștilor iberici de la Sport, oficialii Realului vor să minimizeze riscurile generate de proteste. Prin urmare, madrilenii nu vor veni pe Camp Nou cu propriul autocar, ci vor închiria un autocar închiriat, fără vreo siglă sau alte însemne pe el. În plus, echipa lui Zidane va sosi în Barcelona chiar în ziua meciului și se va caza la un hotel plasat la doar 600 de metri de stadion.
barca protest

Bartomeu: "Nu sunt îngrijorat"

Josep Bartomeu, președintele Barcelonei, consideră că nu există motive de îngrijorare înaintea meciului de miercuri:
"Nu sunt deloc înrijorat în legătură cu amânarea partidei. Fanii au dreput să își exprime nemulțumirile cum doresc, nu există restricții. Controlul din interiorul stadionului este, însă, responsabilitatea noastră. Sper ca meciul să se desfășoare în condiții normale și ca oamenii să manifesteze într-un mod civilizat, fără injurii.", a spus președintele Barcelonei.

Cum a izbucnit scandalul politic din Catalunia

Barcelona şi Real Madrid s-au pus de acord să amâne "El Clasico", care era programat inițial pe 26 octombrie, din cauza manifestaţiilor militanţilor pro-independenţă catalani. La Liga a cerut Federației ca "El Clasico" să se dispute pe Santiago Bernabeu, și nu pe Camp Nou, dar acest lucru nu s-a îndeplinit.
Conflictul politic care a dus la reprogramarea confruntării a luat amploare după ce nouă lideri ai separatiştilor catalani au fost condamnaţi la închisoare pentru încercarea de a declara independenţa provinciei lor, lucru interzis de guvernul din Madrid.
Barcelona și Real Madrid se află pe primele două locuri din La Liga, la egalitatea de puncte, înaintea duelului de pe Camp Nou. Ambele echipe traversează o formă foarte bună și au obținut calificarea în optimile UEFA Champions League.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo