Federația Regală Spaniolă de Fotbal va organiza astăzi o ședință de urgență în vederea desfășurării partidei dintre Real Madrid și Barcelona. Separatiștii catalani au anunțat deja un nou protest uriaș în ziua partidei, iar conducătorii fotbalului spaniol vor să fie pregătiți pentru orice situație.

Cum vor încerca protestatarii să oprească El Clasico

Protestatarii au un scop clar: să încurce desfășurarea partidei, pentru a beneficia de expunere la nivel global. Conform Marca, Federația și Ministerul de Interne din Spania iau în vedere patru scenarii negative: scenariul în care arbitrii sunt opriți să ajungă la stadion, scenariul în care protestatarii intră pe teren, scenariul în care autocarul Realului este blocat în trafic și scenariul în care protestatarii intră în conflict cu forțele de ordine în jurul stadionului. 18.000 de oameni și-au anunțat deja prezența la protestul din ziua meciului, dar numărul așteptat de organizatori depășește pragul de 20.000.
Liga
Mbappe îi mai dă o lovitură lui Realului! Se implică în deturnarea unui star din drumul către Madrid
ACUM 9 ORE
Potrivit jurnaliștilor iberici de la Sport, oficialii Realului vor să minimizeze riscurile generate de proteste. Prin urmare, madrilenii nu vor veni pe Camp Nou cu propriul autocar, ci vor închiria un autocar închiriat, fără vreo siglă sau alte însemne pe el. În plus, echipa lui Zidane va sosi în Barcelona chiar în ziua meciului și se va caza la un hotel plasat la doar 600 de metri de stadion.
https://i.eurosport.com/2019/12/11/2734257.jpg

Bartomeu: "Nu sunt îngrijorat"

Josep Bartomeu, președintele Barcelonei, consideră că nu există motive de îngrijorare înaintea meciului de miercuri:
"Nu sunt deloc înrijorat în legătură cu amânarea partidei. Fanii au dreput să își exprime nemulțumirile cum doresc, nu există restricții. Controlul din interiorul stadionului este, însă, responsabilitatea noastră. Sper ca meciul să se desfășoare în condiții normale și ca oamenii să manifesteze într-un mod civilizat, fără injurii.", a spus președintele Barcelonei.

Cum a izbucnit scandalul politic din Catalunia

Barcelona şi Real Madrid s-au pus de acord să amâne "El Clasico", care era programat inițial pe 26 octombrie, din cauza manifestaţiilor militanţilor pro-independenţă catalani. La Liga a cerut Federației ca "El Clasico" să se dispute pe Santiago Bernabeu, și nu pe Camp Nou, dar acest lucru nu s-a îndeplinit.
Conflictul politic care a dus la reprogramarea confruntării a luat amploare după ce nouă lideri ai separatiştilor catalani au fost condamnaţi la închisoare pentru încercarea de a declara independenţa provinciei lor, lucru interzis de guvernul din Madrid.
Barcelona și Real Madrid se află pe primele două locuri din La Liga, la egalitatea de puncte, înaintea duelului de pe Camp Nou. Ambele echipe traversează o formă foarte bună și au obținut calificarea în optimile UEFA Champions League.
Liga
Real Madrid a uitat de Mbappe! Oferă de 120 de milioane de € pentru un jucător de același profil
ACUM 11 ORE
Liga Campionilor UEFA
Jurgen Klopp a detectat principalul avantaj al lui Liverpool înainte de finala Champions League
ACUM 12 ORE