Articol scris de Romeo Ene

INTERDICŢIE ANULATĂ

Manchester City a avut o interdicţie de 2 ani în Liga Campionilor care a fost anulată de CAS. Şeful La Liga, Javier Tebas, nu este convins de corectitudinea contestaţiilor FFP. El vrea ca CAS să fie cercetat şi a atacat cluburile care oferă salarii mari, precum PSG sau Manchester City.
Liga
Ernesto Valverde: "E mai bine ca oamenii să nu știe adevărul despre Leo Messi"
19/08/2021 LA 14:39
Tebas a mai dezvăluit faptul că fanii ar putea reveni pe stadioanele din Spania în acest sezon. Președintele LaLiga a cerut, de asemenea, introducerea limitelor salariale în toată Europa.

TEBAS, ATAC CĂTRE CITY ŞI PSG

La Liga a dezvăluit marţi că fotbalul spaniol va avea aproximativ 1,7 miliarde de lire sterline (2 miliarde de euro) pe minus din veniturile sale până la sfârşitul acestui sezon din cauza pandemiei de coronavirus.
Cele mai mari cluburi au fost cel mai puternic afectate, iar înaintea viitoarelor negocieri pentru semnăturile lui Haaland sau Mbappe, Tebas a fost întrebat ce încredere are în regulile FFP ale UEFA.
''Dacă nivelul meu de încredere se bazează pe ceea ce s-a întâmplat în ultimii ani, atunci el este unul scăzut. Dar ma bazez pe speranţa că Ceferin va impune un control economic amănunţit şi se va asigura că regulile sunt îndeplinite. Atunci va fi cu totul şi cu totul altceva.
''Regulile FFP nu sunt cele mai bune, dar m-as mulţumi dacă ar fi respectate şi că nu există cluburi care să se sustragă din toate părţile, să nu existe echipe ca City sau PSG.'', a declarat Tebas, potrivit Sportsmail.
Tebas critică de mai multă vreme politica lui City, care cheltuie şi oferă salarii foarte mari. El s-a referit, din nou, la ei şi la PSG drept ''cluburi care nu se bazează pe fotbal, ci pe benzină şi pe gaz.'', care aveau capacitatea de a aduce jucători într-un ''mod nu chiar legal''.

TEBAS CRITICĂ DECIZIA CAS

''Ambele cluburi au fost pedepsite, mai mult sau mai puţin. În cazul lui City, a fost o interdicţie semnificativă şi CAS a fost cea care a ridicat această interdicţie. Deci, nu ştiu dacă preocuparea mea este UEFA sau CAS.
''Există o mulţime de încurcături cu CAS, există lucruri care se întâmplă atunci când se iau decizii care trebuie investigate. Şi liga spaniolă va investiga. UEFA a făcut un efort, merge la CAS şi apoi nu se întâmplă nimic. CAS trebuie revizuită si investigată pentru a vedea ce fac cu adevărat.'', a mai precizat Tebas.

FANII, ÎNAPOI PE STADIOANE ÎN SPANIA

Manchester City a primit o interdicţie de 2 ani în cupele europene de la UEFA în februarie anul trecut pentru ceea ce a numit UEFA ''încălcări grave'' ale regulilor fairplay-ului financiar. Dar CAS a decis în iulie 2020 că City nu este vinovată de ''deghizarea fondurilor de capital propriu drept contribuţii de sponsorizare'', iar interdicţia a fost ridicată.
În cadrul evenimentului mediatic de marţi, Tebas a spus că nu e exclus ca fanii să se întoarcă pe stadioane înainte de finalul campionatului, dacă condiţiile sanitare le permit. El a mai declarat faptul că nu este îngrijorat de situaţia economică a Barcelonei, deoarece toate cluburile au fost afectate de situaţia financiară generată de pandemia de coronavirus. Odată cu redeschiderea stadioanelor, unele probleme de ordin economic ar trebui să se rezolve.
La Liga este singura competiţie din Europa care a impus limite salariale cluburilor sale, dar Tebas vrea ca restul Europei să urmeze exemplul Spaniei.
''Trebuie să ne gândim ca fiecare campionat din Europa să aibă limite salariale. Deci, unii pot trece de la 7 la 9 Ferrari, alţii de la 8 Lamborghini la 10? Trebuie un plan bine pus la punct. Banii trebuie împărţiţi foarte bine. Asta este dezbaterea pe care putem să o avem.'', a încheiat Tebas.
Liga
Laporta, atac fără precedent la Bartomeu: "A ruinat Barcelona!" Care este noul plafon salarial
16/08/2021 LA 11:19
Liga
"Nu sunt bani!" Leo Messi și-a anunțat colegii de la Barcelona că pleacă de la echipă pe WhatsApp
12/08/2021 LA 17:59