Joan Laporta este noul președinte al Barcelonei și are de rezolvat urgent mai multe probleme. Evident, prelungirea contractului lui Messi este primordială, dar în lotul catalanilor mai sunt și alți fotbaliști importanți ale căror contracte se apropie de final și care vor trebui convinși să semneze noi acorduri.
Ousmane Dembele este un alt nume mare pe care Barcelona vrea să-l păstreze. Negocierile cu francezul, al cărui contract expiră în 2022, au început încă de anul trecut, dar au fost sistate din cauza crizei administrative provocate de demisia lui Bartomeu. Acestea vor fi reluate acum, deoarece Barcelona a plătit o grămadă de bani pentru Dembele și nu și-ar permite să-l piardă gratis, mai ales că acesta pare să revină la forma care l-a consacrat la Borussia Dortmund.
Pe lângă Dembele, clubul catalan va trebui să se ocupe și de situația mai multor tineri de mare perspectivă, crescuți în propria academie.
Premier League
Unul dintre cele mai scumpe transferuri ale Barcelonei, dorit la Newcastle pentru doar 15 milioane €
20/10/2021 LA 13:34
https://i.eurosport.com/2020/03/21/2796806.jpg

Sergi Roberto ar putea pleca în vară de la Barcelona

Totuși, Barcelona ar putea să se și despartă de unii fotbaliști în vară, mai ales dacă va obține ceva bani din transferurile acestora. Mundo Deportivo scrie că Sergi Roberto ar putea fi printre ei. Fundașul mai are contract până în 2022, dar în acest sezon a evoluat destul de puțin, astfel că este un fotbalist de care clubul catalan s-ar putea dispensa.
Sergino Dest a fost mai mereu prima opțiune a lui Ronald Koeman pentru postul de fundaș dreapta, iar catalanii îl mai au și pe Oscar Mingueza, care poate juca pe mai multe posturi în linia defensivă.
Sergi Roberto a avut oferte de a pleca și în vara trecută, dar Barcelona a cerut 60 de milioane de € în schimbul său. Evident, catalanii nu vor putea obține această sumă nici în următoarea perioadă de mercato, având în vedere că internaționalul spaniol va intra în ultimul an de contract. Totuși, catalanii l-ar putea ceda și pentru o sumă mai mică, mai ales dacă și jucătorul își va exprima dorința de a pleca.
Sergi Roberto este la echipa mare a Barcelonei din 2013, el strângând până în prezent 402 meciuri în tricoul "blaugrana".
Liga
După Mbappe, Barcelona a mai ratat un super-jucător! Pique: "Am vorbit cu el și mi-a zis că vine"
20/10/2021 LA 07:53
Premier League
Catalanii anunță: Fotbalistul "dezertor" care vrea să dea Barcelona pe Liverpool, sunat de Klopp
12/10/2021 LA 16:53