Dest a avut emoții uriașe la prezentarea oficială în tricoul Barcelonei. Așa cum este tradiția la trupa blaugrana, jucătorul nou sosit trebuie să intre pe gazonul de pe Camp Nou și să ofere o mostră din calitățile care l-au propulsat la Barca. De obicei, aceste evenimente se desfășoară cu fani în tribune, dar, din cauza pandemiei, Dest a fost nevoit să intre pe un Camp Nou gol.
Chiar și în aceste condiții, puștiul venit de la Ajax în schimbul a 25 milioane de euro s-a emoționat în momentul în care camerele din jurul său l-au fixat. Dest n-a reușit să jongleze cu mingea așa cum și-ar fi dorit, iar rezultatul a devenit viral pe rețelele de socializare.
Liga
Ernesto Valverde: "E mai bine ca oamenii să nu știe adevărul despre Leo Messi"
19/08/2021 LA 14:39
Dest s-a revanșat imediat, când a reușit o jonglerie impresionantă.
Videoclipul respectiv le-a adus aminte fanilor de prezentarea oficială a lui Ousmane Dembele, din 2017. Atunci, atacantul francez pe care catalanii au plătit 130 milioane de euro s-a încurcat când a vrut să ridice mingea spectaculos de jos, devenind apoi subiect de glume printre fanii cluburilor rivale.

Sergino Dest a semnat cu Barcelona

Sergino Dest a semnat un contract pe 5 ani cu gruparea catalană, suma de transfer putând ajunge la 25 de milioane de € (20 de milioane acum + 5 milioane bonusuri). Astfel, Barcelona acoperă golul lăsat pe flancul drept al defensivei de plecarea lui Nelson Semedo la Wolves și obține chiar și un profit financiar din aceste mutări, suma încasată pe portughez fiind mai mare (30 de milioane de € + 10 milioane de € bonusuri).
Barcelona a câștigat lupta cu Bayern Munchen pentru fundașul dreapta al "lăncierilor". Campioana Europei a fost prima echipă care s-a interesat serios de Sergino Dest, dar oferta bavarezilor a fost prea mică pentru ceea ce doreau cei de la Ajax.
La numai 19 ani, Sergino Dest este ultimul produs de marcă al celebrei academii de la Ajax. În numai un an la prima echipă, el a atras repede atenția marilor cluburi europene, în special datorită eficienței sale pe faza ofensivă. În cele 36 de meciuri jucate pentru "lăncieri", Dest a marcat 2 goluri și a dat 6 pase decisive. În acest moment, el este singurul fundaș dreapta de meserie din lotul Barcelonei, astfel că este de așteptat să prindă cât mai multe meciuri la gruparea "blaugrana".
Liga
Laporta, atac fără precedent la Bartomeu: "A ruinat Barcelona!" Care este noul plafon salarial
16/08/2021 LA 11:19
Liga
"Nu sunt bani!" Leo Messi și-a anunțat colegii de la Barcelona că pleacă de la echipă pe WhatsApp
12/08/2021 LA 17:59