Sergio Ramos s-a aflat în prim-planul presei spaniole în ultimele zile, după ce a vorbit în premieră despre situația sa de la Real Madrid. Căpitanul "blanco" mai are contract până în vară și încă n-a ajuns la un consens cu conducerea clubului de pe Santiago Bernabeu.
Ramos a discutat și pe marginea altor subiecte, unele mai amuzante, altele mai serioase. Din prima categorie face parte și episodul din 2009, când Julien Faubert, fostul internațional francez, a fost surprins pe banca de rezerve cu ochii închiși, în timpul unui meci împotriva lui Villarreal, din campionat.
În presă s-a scris că atacantul ar fi adormit, dar acesta a dezmințit ulterior ipoteza:
Liga
Ernesto Valverde: "E mai bine ca oamenii să nu știe adevărul despre Leo Messi"
19/08/2021 LA 14:39
"Am vorbit cu antrenorul Realului de la vremea respectivă (n.r. - Juande Ramos) și mi-a spus că atunci când joci pentru această echipă trebuie să fii atent la multe lucruri, precum modul în care vorbești sau te comporți pe teren.
Mi-a spus că avem 10-15 camere TV îndreptate spre banca de rezerve. Mi-am închis ochii jumătate de secundă pentru că mă plictiseam, iar ei mi-au făcut o poză și au spus că am adormit. Dar eu nu dorm pe bancă... prefer un pat", a explicat Faubert, în urmă cu ceva timp.

Sergio Ramos, amuzat de episodul în care Faubert "a adormit" pe bancă: "Poate nu îi convenea programul"

12 ani mai târziu de la momentul în care Faubert a fost acuzat că a adormit pe bancă, Sergio Ramos și-a exprimat și el părerea, extrem de amuzat.
Întrebat despre cel mai ciudat lucru întâmplat în afara terenului, Ramos a reamintit povestea cu Faubert:
"Cel mai cunoscut este momentul cu Faubert, care a adormit pe bancă. Cred că nu îi prea convenea programul. Sau poate avea probleme din cauza diferenței de fus orar (râde). Nu a învățat limba (n.r. - spaniolă) și nu s-a împrietenit cu nimeni (n.r. - la Real)", a spus Sergio Ramos, citat de cotidianul As.
Faubert a ajuns la Real Madrid în iarna lui 2009, sub formă de împrumut de la West Ham. În cele 6 luni petrecute pe Bernabeu, francezul a bifat numai 2 apariții.

Sergio Ramos, negocieri dificile cu Real Madrid

Negocierile dintre Real Madrid și Sergio Ramos s-au desfășurat lent încă de la începutul acestui sezon. Bugetul clubului a fost serios afectat de pandemie, iar pretențiile căpitanului sunt în continuare foarte mari, atât în privința valorii contractului, dar mai ales a duratei acestuia.
"Există foarte multe incertitudini. Mi-ar plăcea să pot spune ceva, dar nu e nimic nou. Mi-ar plăcea să fie. M-am gândit în ultimul timp doar la revenirea de după accidentare și la încheierea acestui sezon în cel mai bun mod posibil. Nu există nimic nou despre prelungirea contractului.
Când va exista ceva, voi fi primul care va ieși și va anunța. Dar sunt liniștit în continuare, concentrat pe acest final de sezon", a afirmat Ramos, conform AS.
Conștienți de importanța lui Ramos pentru clubul de pe Bernabeu, oficialii au cedat primii și i-au oferit jucătorului o prelungire pe încă un sezon a înțelegerii în aceleași condiții financiare (12 milioane de € pe sezon), asta după ce primele oferte presupuneau un salariu mai mic.
Mingea e acum în terenul lui Ramos, care a ezitat însă să ofere un răspuns până acum. Presa internațională a scris că PSG sau Manchester City abia așteaptă ca Ramos să rămână liber de contract pentru a-l înregimenta, iar legendarul jucător al madrilenilor ar putea fi tentat de o nouă aventură pe final de carieră.
Liga
Laporta, atac fără precedent la Bartomeu: "A ruinat Barcelona!" Care este noul plafon salarial
16/08/2021 LA 11:19
Liga
"Nu sunt bani!" Leo Messi și-a anunțat colegii de la Barcelona că pleacă de la echipă pe WhatsApp
12/08/2021 LA 17:59