Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Setien, la momentul adevărului după despărțirea de Barcelona! Ce spune despre 2-8 cu Bayern și Messi

Irina Aldea

Publicat 01/11/2020 la 11:39 GMT+2

Quique Setien, fostul antrenor al Barcelonei, a rupt tăcerea după ce a fost demis de oficialii catalani, în august 2020. Tehnicianul de 62 de ani a vorbit despre perioada petrecută la clubul catalan, dar și despre relația pe care a avut-o cu Lionel Messi.

Quique Setien

Credit imagine: Getty Images

Tehnicianul iberic în vârstă de 62 de ani, adus în locul lui Ernesto Valverde la Barcelona, a avut un dialog cu Vicente Del Bosque, în El Pais, în care a vorbit despre Leo Messi, importanța lui în club și despre demiterea după 2-8 cu Bayern Munchen în Champions League.
"Rămâi extrem de afectat după un asemenea meci, intri în istoria Barcelonei cu această înfrângere. Îmi asum partea mea de vina, iar într-o zi poate că într-o zi voi scrie ceva despre asta. După ce am plecat am aflat că decizia de a fi dat afară era luată înainte de acel 2-8", a spus Setien pentru sursa citată.

Quique Setien, la momentul adevărului după demiterea de la Barcelona

Setien a fost antrenorul Barcelonei din ianuarie și până în august 2020, fiind demis după umilitorul rezultat de 2-8 contra lui Bayern Munchen. Quique Setien a vorbit pentru El Pais despre perioada petrecută la formația catalană și a oferit și detalii despre statutul pe care-l are Lionel Messi la gruparea blau-grana: "Cine sunt eu ca să-l schimb?"
Quique Setién (FC Barcelona)
"Există jucători care nu sunt ușor de gestionat, iar printre ei se află și Leo Messi. Trebuie să ținem cont, într-adevăr, și de faptul că e cel mai bun jucător din toate timpurile. Cine sunt eu ca să-l schimb? Dacă acolo (n.r. la Barcelona) l-au acceptat atâția ani așa cum e și nu l-au schimbat?
Există o altă față, nu cea a jucătorului, care e mai greu de gestionat. Mult mai complicat. Este foarte rezervat, nu vorbește mult, dar te face să vezi lucrurile pe care el vrea să le vezi. Da, de uitat se uită (n.r. te fixează cu privirea), nu trebuie să îmi spui ce a zis Tata Martino (n.r. a vorbit la un moment dat despre câtă presiune simțea din partea lui Messi). Am trăit asta și am avut suficiente experiență pentru a-mi da seama cum sunt băiatul ăsta și ceilalți", a mai spus Quique Setien.

Setien, mulțumit cu prezentul , departe de fotbal

"După ce am plecat, mi-a fost clar că trebuia, în anumite momente, să fi luat cu totul alte decizii. Dar este ceva mai presus de tine, clubul. Iar el e mai presus de președinte, mai presus de jucători. Acum sunt acasă, cu marea și cu faimoasele mele vaci. A trecut perioada de doliu", a concluzionat predecesorul lui Ronald Koeman, actualul antrenor al Barcelonei, care nu trece printr-o perioadă prea bună nici el.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo