Adus de la Sporting pentru aproape 15 milioane de euro, o sumă importantă în urmă cu două decenii, atacantul de bandă portughez a trecut repede peste euforia mutării şi s-a lovit de realitate. Clubul de pe Camp Nou avea de la mijloc în sus fotbalişti fantastici, astfel că a conştientizat repede că îi va fi aproape imposibil să devină titular.
Deşi Barcelona dispunea de o formaţie stelară, din care se remarcau Pep Guardiola, Kluivert, Rivaldo, Figo, Luis Enrique, Xavi, Frank de Boer sau Puyol, formaţia blaugrana nu a reuşit să ia titlul în stagiunea 1999-200, când am asistat la una din cele mai mari surprize din istoria La Liga: La Coruna s-a încoronat campioană.
Chiar şi aşa, Simao a reuşit să fie o variantă pentru formaţia blaugrana, deşi era extrem de tânăr. E adevărat, de cele mai multe ori intra pe parcursul partidelor, dar chiar şi aşa a reuşit să marcheze într-un El Clasico. Rivaldo şi Guardiola l-au luat sub aripa lor protectoare şi l-au ajutat enorm.
Fotbal
Barcelona nu renunță ușor la Lewandowski! O nouă contestație depusă privind suspendarea polonezului
06/12/2022 LA 09:29
"Am ajuns la Barcelona şi m-am întrebat "Eu unde mai joc?", a fost foarte greu la început. Pe o bandă era Figo, pe cealaltă Rivaldo. Trebuia să aştept ca unul dintre ei să fie suspendat, accidentat sau obosit. Dar au fost doi ani fantastici, am petrecut mult timp cu Rivaldo, un om deosebit. Iar conversaţiile cu Guardiola erau ...wow. Avea deja un simţ tactic incredibil, m-a învăţat cum să mă poziţionez în teren, mi-a spus ce să fac atunci când nu am mingea. Aveam 19 ani şi m-am trezit în mijlocul unor asemenea jucători. Ţin minte că am terminat un antrenament, fusese unul teribil de solicitant, iar eu mă simţeam foarte obosit. Rivaldo a venit la mine şi m-a rugat să mai rămân, să mă antrenez cu el. El simţea că are nevoie să mai stea pe teren, nu îi ajunsese, voia să fie şi mai bun. Nu am putut spune nu", a dezvăluit Simao pentru BTV.

Simao, despre Joao Felix

În 1999, când a ajuns la Barcelona, Simao avea 20 de ani neîmpliniţi. Ca atare, fostul atacant de bandă înţelege perfect prin ce trece Joao Felix, care a lăsat una dintre cele mai bune formaţii din Portugalia pentru a semna cu o forţă din La Liga.
Puştiul de 20 de ani al lui Atletico e considerat de mulţi un adevărat fenomen, însă în perioada petrecută până acum la Madrid nu a strălucit aşa cum era de aşteptat. Nici nu avea cum, susţine Simao, în condiţiile în care există o mulţime de diferenţe între cele două campionate, iar un tânăr jucător are nevoie de timp pentru a se integra.
"Cred că poate câştiga în viitor "Balonul de Aur". Este într-o fază de adaptare încă, ştiu că nu îi este uşor. Mai ales că Atletico are un stil total diferit faţă de Benfica. Era normal ca în primele luni să îi fie mai greu, dar se va adapta. Îl deranjează că este înlocuit şi nu îi este foarte uşor să fie atacant într-o formaţie condusă de Diego Simeone. Dar eu am mare încredere în el", a mai spus Simao.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
La Liga
Lionel Messi, așteptat înapoi la Barcelona de Cruyff! "Trebuie să fie din nou împreună"
30/11/2022 LA 19:02
Cupa Mondială FIFA
Barcelona îl urmărește de peste un an pe fotbalistul care se crede "mai bun decât Neymar"
30/11/2022 LA 11:43