Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Simeone a intrat definitiv în istoria lui Atletico Madrid! Bornă impresionantă atinsă de argentinian

Nicu Savin

Actualizat 01/03/2021 la 16:15 GMT+2

Atletico Madrid s-a impus cu 2-0 în deplasarea de la Villarreal în etapa a 25-a din La Liga. Acest succes nu doar că a consolidat poziția de lider a clubului madrilen, dar are și o însemnătate aparte pentru Diego Simeone.

Diego Simeone, antrenorul lui Atletico Madrid

Credit imagine: Getty Images

Atletico Madrid a depășit pasa proastă în care intrase în ultimele săptămâni și a obținut o victorie importantă pe terenul celor de la Villarreal. Autogolul lui Pedraza (min.25) și reușita lui Joao Felix (min.69) le-au adus cele 3 puncte "saltelarilor", care păstrează astfel un avans consistent față de Barcelona și Real Madrid în fruntea clasamentului din La Liga.
Aceasta a fost cea de-a 308-a victorie a lui Atletico Madrid cu Diego Simeone pe bancă, argentinianul egalându-l astfel pe legendarul Luis Aragones în fruntea clasamentului tehnicienilor cu cele mai multe succese la cârma madrilenilor.

Diego Simeone, definitiv în istoria lui Atletico Madrid

Diego Simeone a ajuns la Atletico Madrid în ianuarie 2012, iar de atunci a transformat clubul într-unul dintre cele mai puternice din Europa. La numai 5 luni de la începutul mandatului, Atletico câștiga Europa League la București, dar acela nu avea să fie singurul mare succes din această epocă.
În sezonul 2013-2014, Atletico cucerea al 10-lea titlu din istorie în La Liga, spărgând dominația marilor rivale Barcelona și Real Madrid după o pauză de 10 ani. Tot sub conducerea lui Simeone, Atletico a avut succes și la cel mai înalt nivel pe plan european, jucând 2 finale de Champions League (2014 și 2016), ambele pierdute însă la limită în fața lui Real Madrid.
Diego Simeone's Atletico Madrid will not be able to register any new players until 2018
În 2018, "roj-blacos" triumfau din nou în Europa League, iar în acest sezon sunt mari favoriți pentru cucerirea unui nou titlu intern, conducând în clasament de la începutul stagiunii și având momentan un avans liniștitor în fața eternelor rivale din Spania (5 puncte peste Barcelona și 6 puncte peste Real Madrid).
Deși jocul prestat de Atletico nu este tocmai pe placul fanilor neutri, Simeone a reușit să pună în funcțiune un mecanism greu de dat peste cap, care a adus rezultate extraordinare, dacă ținem cont că bugetul echipei de pe Wanda Metropolitano nu s-a ridicat niciodată la nivelul marilor forțe ale Spaniei și ale Europei.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo