Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Situația din Spania, critică! Fotbalul, suspendat pe termen nelimitat. Măsura luată luni

Cristian Mihală

Publicat 23/03/2020 la 14:27 GMT+2

Reprezentanții Federației de Fotbal din Spania și cei ai La Liga au decis astăzi ca sezonul să fie suspendat pe termen nelimitat. Inițial, se vorbea de data de 3 aprilie ca o posibilă variantă pentru reluarea campionatului, însă situația din Peninsula Iberică au dus la anularea acestei opțiuni.

Vinicius (Real Madrid) and Pique (Barcelona) - La Liga 2020

Credit imagine: EFE

Spania este a doua cea mai afectată țară din Europa din punct de vedere al coronavirus, după Italia. Potrivit informațiilor furnizate luni dimineață de prim-ministrul Spaniei, până acum au decedat 2182 de persoane, alte 33089 fiind diagnosticate pozitiv cu COVID-19.
Guvernul a primit deja critici aspre pentru modul în care a gestionat situația, iar contextul nefavorabil pune în discuție inclusiv anularea sezonului de fotbal.
Inițial, se stabilise 3 aprilie ca o posibilă dată pentru reluarea campionatului, însă această țintă nu mai e una plauzibilă, judecând după turnura luată de evenimente. Astfel, Federația Spaniolă de Fotbal și La Liga au decis astăzi să suspende sezonul pe termen nelimitat, "până nu va mai exista vreun risc din punct de vedere al sănătății celor implicați", după cum se arată în comunicat. De altfel, abia în momentul în care Guvernul spaniol își va da acordul, fotbalul va putea fi reluat. Decizia nu vizează, evident, doar prima ligă, ci e valabilă pentru toate competițiile din sportul rege, independent de nivel sau vârstă.
"Atât RFEF, cât și La Liga doresc să își exprime recunoștința publică pentru toți cei care sunt dedicați în misiunea de a-i ajuta pe cei bolnavi de coronavirus. Totodată, dorim să ne exprimăm cele mai sincere condoleanțe pentru familiile celor plecați dintre noi", se arată în comunicatul emis de Federație și La Liga.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo