Spania este a doua cea mai afectată țară din Europa din punct de vedere al coronavirus, după Italia. Potrivit informațiilor furnizate luni dimineață de prim-ministrul Spaniei, până acum au decedat 2182 de persoane, alte 33089 fiind diagnosticate pozitiv cu COVID-19.
Guvernul a primit deja critici aspre pentru modul în care a gestionat situația, iar contextul nefavorabil pune în discuție inclusiv anularea sezonului de fotbal.
Inițial, se stabilise 3 aprilie ca o posibilă dată pentru reluarea campionatului, însă această țintă nu mai e una plauzibilă, judecând după turnura luată de evenimente. Astfel, Federația Spaniolă de Fotbal și La Liga au decis astăzi să suspende sezonul pe termen nelimitat, "până nu va mai exista vreun risc din punct de vedere al sănătății celor implicați", după cum se arată în comunicat. De altfel, abia în momentul în care Guvernul spaniol își va da acordul, fotbalul va putea fi reluat. Decizia nu vizează, evident, doar prima ligă, ci e valabilă pentru toate competițiile din sportul rege, independent de nivel sau vârstă.
Liga Campionilor UEFA
Fratele unui star de la Liverpool, prins în mijlocul haosului de la Paris! Mărturii uluitoare
ACUM 24 MINUTE
"Atât RFEF, cât și La Liga doresc să își exprime recunoștința publică pentru toți cei care sunt dedicați în misiunea de a-i ajuta pe cei bolnavi de coronavirus. Totodată, dorim să ne exprimăm cele mai sincere condoleanțe pentru familiile celor plecați dintre noi", se arată în comunicatul emis de Federație și La Liga.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Liga Campionilor UEFA
Presa iberică a descoperit vinovații pentru care finala Champions League a început cu întârziere
ACUM O ORĂ
Liga Campionilor UEFA
Jucătorii lui Liverpool, scoși din sărite de UEFA! Decizia care i-a scandalizat pe "cormorani"
ACUM 5 ORE