Cel mai delicat subiect al acestor ultime zile a fost cel cu privire la decizia lui Messi, de a rămâne sau nu la Barcelona. Starul argentinian a fost foarte afectat de înfrângerea rușinoasă în fața lui Bayern Munchen și este în continuare nehotărât asupra viitorului său. Acesta a avut deja o întrevedere cu noul antrenor al echipei, Ronald Koeman, dar veștile sunt din ce în ce mai proaste pentru fanii catalani.
Datorită rezultatelor excelente avute de-a lungul timpului, Barcelona și Messi păreau un ansamblu indestructibil, iar toți iubitorii fotbalului erau convinși că argentinianul își va încheia cariera pe Camp Nou. Acest lucru era clar până în urmă cu puțin timp, când au început să iasă la iveală tot felul de lucruri care "necurate" din vestiarul și din birourile echipei "blaugrana", iar posibilitatea ca Messi să plece este mai mare ca niciodată. Evident, ofertele pentru starul argentinian sunt foarte numeroase.
Fanii Barcelonei așteaptă cu sufletul la gură decizia argentinianului, pentru că aceasta depinde numai de el, întrucât clubul și-a manifestat în fel și chip dorința de a a-l păstra. Dar până când Messi va spune răspicat dacă va continua sau nu, clubul are datoria de a găsi soluții pentru viitor, luând în calcul și negrul scenariu în care Messi ar decide să plece.
Fotbal
Gala The Best FIFA Football Awards, LIVE VIDEO! Lewandowski, cel mai bun jucător al lumii în 2021
ACUM 7 ORE
https://i.eurosport.com/2020/07/08/2846839.jpg

Cine ar putea prelua rolul lui Messi la Barcelona

Cu siguranță, clubul încearcă să privească în propria curte pentru a găsi omul care să preia frâiele de la Messi, așa cum argentinianul o făcuse când Ronaldinho își încheia perioada de glorie. Dar cine să preia acest rol? Cotidianul Marca a analizat situația actuală de pe Camp Nou, însă n-a găsit înlocuitorul ideal pentru Messi, cel puțin la ora actuală.
Există bineînțeles jucători pe care s-au plătit sume imense la echipă, dar dacă privim în ansamblu, niciunul nu pare capabil să devină liderul acesteia. Antoine Griezmann a demonstrat la Atletico că poate fi "vioara întâi" într-o echipă, dar a dezamăgit crunt în primul său an pe Camp Nou. Koeman a anunțat deja că îi va schimba poziția în teren atacantului, fiind convins că nu a fost folosit unde trebuie și de aici evoluțiile șterse în sezonul recent încheiat. Dar chiar și așa este greu de crezut că francezul ar putea deveni jucătorul de referință pentru catalani.
Alți doi jucători, care cu ceva timp în urmă păreau că sunt capabili să ducă echipa în spate, sunt Ousmane Dembele și Philippe Coutinho. Dar cei doi nici măcar nu au reușit să se impună ca titulari, așa că șansele să devină decisivi pentru echipă sunt foarte mici. Cel mai probabil, ambii vor pleca de pe Camp Nou în următoarea perioadă.
Din nefericire pentru Barcelona, perspectivele se îngustează și mai mult. Orice jucător care a jucat toată viața la o echipă este greu de înlocuit, dar în cazul lui Messi înlocuirea este imposibilă.
https://i.eurosport.com/2019/11/28/2726106.jpg

Pe cine ar putea transfera Barcelona în locul lui Messi

Mai mult, momentul este unul cum nu se poate mai prost. Pandemia de coronavirus a afectat grav bugetele cluburilor de fotbal, iar Barcelona nu face excepție. Transferuri de răsunet nu se pot face din această cauză, chiar dacă pe piață ar exista posibili jucători care să se apropie măcar de rolul pe care l-a jucat Messi în ultimii 10 ani.
Chiar dacă Barca ar avea la dispoziție o sumă imensă pentru a trasfera pe cineva important, variantele sunt foarte puține. Cei mai în vogă fotbaliști ai momentului sunt angrenați în proiecte la echipele lor și e greu de crezut că se poate întâmpla ceva spectaculos în această vară.
Urmașul de drept al lui Messi ar fi fost fără îndoială Neymar, dar banii șeicilor de la PSG au dat toate planurile peste cap. Despre brazilian s-a scris că s-ar putea întoarce la Barca, dar zvonurile au fost demontate chiar zilele trecute de impresarul său, care a spus că un cuplu cu Messi s-ar putea reface mai degrabă la PSG decât la Barcelona.
O altă variantă ar fi Kylian Mbappe, dar campionul mondial ar costa enorm, iar Real Madrid îi dă târcoale de mai multă vreme și este greu de crezut că Barcelona poate să îl "seducă", în cazul în care acesta s-ar hotărâ să plece din Franța.
În aceste condiții, situația de la Barcelona pare greu de controlat, indiferent dacă vorbim de Koeman sau de Bartomeu. Singurele speranțe ale fanilor sunt ca Messi să rămână, orice alt scenariu fiind de neimaginat.
Săptămânile viitoare vom afla deznodământul acestei povești. E greu de crezut că Messi va părăsi clubul cu care a cunoscut atâtea succese chiar într-un astfel de moment delicat, dar dacă o va face, e posibil ca perioada de reconstrucție să dureze foarte multă vreme.
Ligue 1
Noi detalii privind accidentarea lui Neymar! Când ar putea reveni starul lui PSG pe gazon
13/01/2022 LA 11:39
Liga
Ce atitudine avea Messi în duelurile din El Clasico! Dezvăluirile unui fost portar de la Real Madrid
11/01/2022 LA 13:27