"Liliecii" se opun categoric validării situației actuale din campioantul Spaniei, în contextul calificării în cupele europene. Potrivit jurnaliștilor spanioli, Federația va lua în calcul următoarea variantă: în cazul în care pandemia oprește definitiv sezonul din La Liga, echipele calificate în Champions League și Europa League vor fi desemnate în funcție de ierarhia actuală.
În această situație, al 7-lea club care va merge în cupele europene va fi Athletic Bilbao, una dintre finalistele Cupei Spaniei. Alternativa respectică se opune regulamentului actual din Spania: echipa clasată pe locul 7 în campionat va primi un loc de Europa League, în cazul în care câștigătoarea Cupei este deja calificată în Champions League. La momentul actual, Real Sociedad, cealaltă finalistă, se află pe locul 4 în La Liga, ultimul care asigură accesul în Champions League.

Scrisoarea trimisă de Valencia către UEFA

Premier League
Arsenal, primul club din Premier League cu salarii tăiate ale jucătorilor. Arteta a intervenit decis
17/04/2020 LA 11:49
AS susține că oficialii Valenciei le-au trimis o scrisoare celor de la UEFA în care susțin că Federația Spaniolă nu are dreptul să valideze clasamentul actual din La Liga, cu scopul desemnării cluburilor calificate în cupele europene. În aceeași scrisoare, clubul spaniol amintește că regulamentul forului european nu îi oferă dreptul finalistei Cupei Spaniei să primească un loc de cupă european, ci numai și numai câștigătoarei.
Tot în regulamentul celor de la UEFA se precizează faptul că echipa aflată pe poziția a 7-a în La Liga se va califica în Europa League în cazul în care câștigătoarea Cupei Spaniei este deja calificată în cupele europene. În cazul în care propunerea Federației este în cele din urmă aplicată, fără ca UEFA să intervină, Athletic Bilbao (locul 10 în La Liga) se va califica în Europa League, în timp ce Valencia (locul 7 în La Liga) va rămâne în afara cupelor europene în sezonul următor.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Liga
Ernesto Valverde: "E mai bine ca oamenii să nu știe adevărul despre Leo Messi"
19/08/2021 LA 14:39
Liga
Laporta, atac fără precedent la Bartomeu: "A ruinat Barcelona!" Care este noul plafon salarial
16/08/2021 LA 11:19