Getty Images

Situația se complică la Barca! Jucătorii refuză micșorarea salariilor, spre disperarea conducerii

Situația se complică la Barca! Jucătorii refuză micșorarea salariilor, spre disperarea conducerii

26/03/2020 la 16:19Actualizare 26/03/2020 la 17:27

Barcelona se află într-o situație dificilă din cauza pandemiei de coronavirus. Sezonul curent din La Liga a fost întrerupt, iar cluburile vor trece printr-o perioadă complicată, cu pierderi financiare uriașe.

Sumele încasate din vânzarea de bilete, din drepturi TV, sponsorizări și marketing joacă un rol esențial în generarea de venituri în cadrul echipelor de fotbal, iar Barcelona nu face excepție. Ba mai mult, sumele încasate de catalani sunt de-a dreptul impresionante. Prin urmare, din cauza pandemiei care a oprit fotbalul, Barca va avea mult de suferit la nivel financiar.

Recent, echipelor din La Liga li s-a propus să aplice programul ERTE (Reglementarea Temporară a Angajării), pentru a-și asigura viitorul economic. În acest sens, oficialii cluburilor din Spania au fost nevoiți să le propună fotbaliștilor micșorarea temporară a salariilor cu 70%. Potrivit cotidianului AS, jucătorii Barcelonei au refuzat propunerea respectivă, iar acum președintele Josep Maria Bartomeu încearcă să ajungă la un comun acord, prin care salariile să fie reduse cu maximum 50%.

Se pare că fotbaliștii catalani n-ar fi mulțumiți nici cu cea de-a doua propunere a clubului, generând o situație tensionată pe Camp Nou. Oficialii Barcelonei au luat legătura în mod frecvent cu jucătorii în ultima săptămână, pentru a le explica decizia, însă momentan nu s-a ajuns la un consens. În prezent, Bartomeu încearcă să calmeze spiritele și să-i asigure pe jucători că aceste măsuri vor fi luate temporar, lucrurile urmând să revină la normal cât mai repede posibil.

Messi, cel mai bine plătit jucător de la Barca

Leo Messi este cel mai bine plătit jucător de la Barca. Superstarul argentinian câștigă 550.000 euro pe săptămână, fără să fie incluse bonusurile și drepturile de imagine. Topul salariilor uriașe de la Barcelona este completat de Antoine Griezmann (322.000 euro/săptămână), Luis Suarez (317.000 euro/săptămână) și Gerard Pique (241.000 euro/săptămână).

Potrivi presei din Spania, prima discuție legată de reducerea salariilor a avut loc vineri, iar de atunci situația a devenit tensionată. Decizia finală va fi luată în următoarele zile, după ce oficialii catalani vor discuta problema printr-o videoconferință.

Campionatul din Spania, suspendat pe termen nelimitat

Reprezentanții Federației de Fotbal din Spania și cei din La Liga au decis în urmă cu câteva zile ca sezonul să fie suspendat pe termen nelimitat. Inițial, se vorbea de data de 3 aprilie ca o posibilă variantă pentru reluarea campionatului, însă situația din Peninsula Iberică a dus la anularea acestei opțiuni. În prezent, toate echipele din Spania se află în carantină la domiciliu, după ce mai mulți jucători din La Liga au fost testați pozitiv cu Covid-19.

Spania este a doua cea mai afectată țară din Europa din punct de vedere al cazurilor confirmate cu coronavirus, după Italia.

Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.