Spaniolii analizează toate variantele posibile pentru ca sezonul curent din La Liga să nu fie complet afectat. Potrivit Sport, există o prioritate uriașă printre scenariile creionate de organizatori: ducerea campionatului la bun sfârșit. Așadar, membrii La Liga încearcă să evite o eventuală anulare a sezonului sau numirea campioanei încă din această perioadă precoce a campionatului.
Javier Tebas, președintele La Liga, este de părere că stagiunea curentă se poate încheia pe teren, în limita prevăzută de regulament: până în perioada 15 mai - 30 iunie. Pentru ca acest lucru să se întâmple, ar trebui să fie amânate atât Campionatul European, cât și Copa America, ambele programate în vară, începând cu luna iunie.
https://i.eurosport.com/2020/03/14/2794510.jpg
Liga
Ernesto Valverde: "E mai bine ca oamenii să nu știe adevărul despre Leo Messi"
19/08/2021 LA 14:39

Campioana Spaniei s-ar putea decide în play-off

În cazul în care UEFA va decide amânarea celor două competiții majore, atunci oficialii La Liga vor putea stabili următorii pași pentru încheierea sezonului actual. Jurnaliștii spanioli au dezvăluit cel mai probabil scenariu pe care organizatorii l-ar putea implementa odată cu reluarea campionatului: organizarea unui play-off și a unui play-out.
În play-off ar urma să fie angrenate echipele aflate în zona cupelor europene, în timp ce în play-out s-ar afla formațiile din zona retrogradării. Sursa citată consideră că această soluție ar fi mult mai la îndemână decât cea extremă, în care campionatul s-ar desfășura în mod normal.
În cel de-al doilea caz, echipele ar trebui să joace câte 2 etape pe săptămână, joi și duminică, pentru a reuși să încheie sezonul. Acest lucru le-ar îngreuna situația echipelor angrenate în Champions League și Europa League: Real, Barca, Atletico și Sevilla.
https://i.eurosport.com/2020/03/10/2792652.jpg

La liga, amânată din cauza epidemiei de Covid-19

Următoarele 2 etape din La Liga au fost supsendate din cauza epidemiei de coronavirus. După 27 de etape, Barcelona se află pe primul loc în Spania, cu 2 puncte deasupra urmăritoarei Real Madrid. Sevilla încheie podiumul, în timp ce Real Sociedad, Getafe și Atletico Madrid completează locurile de cupe europene. La polul opus, Mallorca, Leganes și Espanyol se află pe cele 3 poziții retrogradabile.
5735 de cazuri cu Covid-19 au fost confirmate până la această oră pe teritoriul Spaniei, fiind a doua cea mai afectată țară din Europa, după Italia.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Liga
Laporta, atac fără precedent la Bartomeu: "A ruinat Barcelona!" Care este noul plafon salarial
16/08/2021 LA 11:19
Liga
"Nu sunt bani!" Leo Messi și-a anunțat colegii de la Barcelona că pleacă de la echipă pe WhatsApp
12/08/2021 LA 17:59