Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Spaniolii au aflat detaliile mutării lui Suarez la Atletico! Barcelona poate încasa 11 milioane de €

Nicu Savin

Actualizat 19/02/2021 la 20:35 GMT+2

Plecarea lui Suarez de la Barcelona la Atletico Madrid a reprezentat una dintre mutările șoc de dinaintea acestui sezon. Deși inițial s-a scris că uruguayanul a ajuns gratis pe Wanda Metropolitano, în realitate lucrurile nu au stat așa, clubul madrilen plătind o sumă de bani în schimbul său, care ar putea crește în fiuncție de performanțele echipei.

Luis Suarez

Credit imagine: Getty Images

Luis Suarez este golgheterul la zi în La Liga, fiind unul dintre principalii artizani ai parcursului foarte bun din acest sezon al celor de la Atletico Madrid. Echipa lui Simeone a făcut o afacere excelentă prin aducerea atacantului uruguayan, după ce Ronald Koeman a decis să nu se mai bazeze pe el la Barcelona.
Totuși, Suarez nu a ajuns gratis la Atletico, așa cum presa spaniolă anunțase la momentul efectuării mutării. Suarez a cerut să fie lăsat să plece liber, dar Barcelona a profitat de faptul că fotbalistul era dorit de mai multe echipe și a reușit să obțină ceva bani de pe urma acestuia.
Jurnaliștii de la Sport.es au avut acces la contractul încheiat între cele 2 cluburi, iar Suarez - care a semnat pe 2 sezoane - i-a costat pe cei de la Atletico 5 milioane de €. Suma nu a fost încasată efectiv de Barcelona, ci a fost scăzută din cea pe care catalanii o mai au de plătit pentru Antoine Griezmnann, cumpărat în 2019 cu 120 de milioane de €.
Luis Suarez of Atletico Madrid celebrates after scoring his sides first goal during the La Liga Santander match between Atletico de Madrid and RC Celta at Estadio Wanda Metropolitano on February 8, 2021

Suma totală a transferului lui Suarez la Atletico Madrid poate ajunge la 11 milioane de €

Barcelona a scos maxim din mutarea lui Suarez la atletico, în condițiile în care atacantul de 34 de ani mai avea un singur an de contract cu gruparea de pe Camp Nou. În plus, catalanii au impus și unele clauza care le pot aduce un venit suplimentar, în funcție de performanțele fotbalistului și ale echipei madrilene.
Prima dintre condiții a fost deja îndeplinită, iar Barcelona are asigurate încă 2 milioane de €, deoarece Suarez a jucat deja 20 de meciuri în tricoul lui Atletico în acest sezon. Celelalte 2 condiții depind de perfomanțele "saltelarilor" în Champions League. Barcelona va mai încasa alte 2 milioane de € dacă echipa lui Simeone trece de Chelsea în optimile de finală și alte 2 milioane de € dacă madrilenii vor atinge sferturile de finală în sezonul viitor.
Suarez a marcat 16 goluri și a dat 2 assist-uri până acum în La Liga, deci putem spune că Atletico a făcut o afacere excelentă, mai ales dacă finalul stagiunii va regăsi echipa lui Simeone pe primul loc în campionat.
Program Premier League
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo