Luis Suarez este golgheterul la zi în La Liga, fiind unul dintre principalii artizani ai parcursului foarte bun din acest sezon al celor de la Atletico Madrid. Echipa lui Simeone a făcut o afacere excelentă prin aducerea atacantului uruguayan, după ce Ronald Koeman a decis să nu se mai bazeze pe el la Barcelona.
Totuși, Suarez nu a ajuns gratis la Atletico, așa cum presa spaniolă anunțase la momentul efectuării mutării. Suarez a cerut să fie lăsat să plece liber, dar Barcelona a profitat de faptul că fotbalistul era dorit de mai multe echipe și a reușit să obțină ceva bani de pe urma acestuia.
Jurnaliștii de la Sport.es au avut acces la contractul încheiat între cele 2 cluburi, iar Suarez - care a semnat pe 2 sezoane - i-a costat pe cei de la Atletico 5 milioane de €. Suma nu a fost încasată efectiv de Barcelona, ci a fost scăzută din cea pe care catalanii o mai au de plătit pentru Antoine Griezmnann, cumpărat în 2019 cu 120 de milioane de €.
Bundesliga
Borussia Dortmund i-a găsit înlocuitor lui Haller! Ce atacant cu experiență au adus nemții
08/08/2022 LA 20:34
https://i.eurosport.com/2021/02/08/2988574.jpg

Suma totală a transferului lui Suarez la Atletico Madrid poate ajunge la 11 milioane de €

Barcelona a scos maxim din mutarea lui Suarez la atletico, în condițiile în care atacantul de 34 de ani mai avea un singur an de contract cu gruparea de pe Camp Nou. În plus, catalanii au impus și unele clauza care le pot aduce un venit suplimentar, în funcție de performanțele fotbalistului și ale echipei madrilene.
Prima dintre condiții a fost deja îndeplinită, iar Barcelona are asigurate încă 2 milioane de €, deoarece Suarez a jucat deja 20 de meciuri în tricoul lui Atletico în acest sezon. Celelalte 2 condiții depind de perfomanțele "saltelarilor" în Champions League. Barcelona va mai încasa alte 2 milioane de € dacă echipa lui Simeone trece de Chelsea în optimile de finală și alte 2 milioane de € dacă madrilenii vor atinge sferturile de finală în sezonul viitor.
Suarez a marcat 16 goluri și a dat 2 assist-uri până acum în La Liga, deci putem spune că Atletico a făcut o afacere excelentă, mai ales dacă finalul stagiunii va regăsi echipa lui Simeone pe primul loc în campionat.
https://i.eurosport.com/2021/02/19/2998270.jpg
Ligue 1
Leo Messi a găsit înlocuitorul perfect pentru Mbappe la PSG! Al-Khelaifi nici n-a vrut să audă
25/12/2021 LA 07:10
Liga
Suarez nu uită & nu iartă! Atac la adresa lui Koeman după câştigarea titlului: "N-are personalitate"
25/05/2021 LA 11:33