Evenimentul care va cuprinde patru echipe – Barcelona, Real Madrid, Atletico Madrid și Valencia – va avea loc la stadionul Regelui Abdullah din Jeddah, Arabia Saudită. Arena are o capacitate de 62.000 de locuri.
Conform ziarului spaniol ABC, federația spaniolă va câștiga de pe urma acestui eveniment între 33 și 40 de milioane de euro pe an. Contractul cu saudiții este valabil pe trei ani.
Însă un oficial al guvernului spaniol și La Liga au criticat această decizie. Ministrul junior al Sportului, Jose Rienda, a declarat că guvernul spaniol nu susține decizia de a organiza competiția ”în țări unde drepturile femeilor nu respectate”.
Liga
Ernesto Valverde: "E mai bine ca oamenii să nu știe adevărul despre Leo Messi"
19/08/2021 LA 14:39
Organizația pentru drepturile omului Amnesty International a vorbit deseori despre palmaresul dezastruos al țării privind drepturile omului al Arabiei Saudite. La saudiți există restricții importante privind libertatea de exprimare și drepturile femeilor. De asemenea, este folosită pedeapsa cu moartea pentru fapte care nu sunt recunoscute ca infracțiuni în dreptul internațional.
Regatul Arabiei Saudite a căutat în ultima vreme să organizeze evenimente sportive și de entertainment pentru a atrage vizitatori și a scăpa de dependența economică de petrol. Femeile au început să aibă acces pe stadioanele de fotbal din Arabia Saudită abia din 2017.
Liga
Laporta, atac fără precedent la Bartomeu: "A ruinat Barcelona!" Care este noul plafon salarial
16/08/2021 LA 11:19
Liga
"Nu sunt bani!" Leo Messi și-a anunțat colegii de la Barcelona că pleacă de la echipă pe WhatsApp
12/08/2021 LA 17:59