În fiecare an, conducerea La Liga face publică lista cu fondurile salariale ale echipelor din primele 2 ligi, iar astăzi au fost prezentate mass-mediei datele actualului sezon.
Pandemia de Covid-19 a afectat enorm bugetele cluburilor din toată lumea, cu precădere a celor mai mari, care obțineau sume impresionante din bilete și abonamente. În Spania, Barcelona este clubul cel mai afectat din acest punct de vedere, iar catalanii sunt obligați să-și reducă urgent cheltuielile.
Liga
Ansu Fati trăiește un coșmar fără sfârșit! Decarul Barcelonei s-a "rupt" din nou! Cât va absenta
ACUM 15 ORE
Evident, acest lucru este posibil prin reducerea salariilor, dar această operațiune nu va fi ușor de îndeplinit, mai ales că la clubul catalan este acum o conducere interimară, iar situația aceasta va persista până în a 2-a parte a lunii ianuarie.
În sezonul trecut Barcelona a avut cel mai mare fond de salarii din Spania: 656.429.000 de €. Acest buget trebuie redus drastic pentru sezonul actual, la "doar" 382.717.000 de €, ceea ce înseamnă o scădere de 41%. Niciun club din La Liga nu este în situația Barcelonei, chiar dacă aproape toate echipele trebuie să-și reducă cheltuielile.
Barcelona a demarat deja discuțiile cu jucătorii pentru reeșalonarea salariilor, dar .
https://i.eurosport.com/2020/09/30/2898209.jpg

Real Madrid, cel mai mare fond de salarii din La Liga

Conform listei prezentate de oficialii La Liga, în acest sezon Real Madrid va avea cel mai mare buget salarial: 468.529.000 de €, cu aproape 80 de milioane de € mai mult decât Barcelona. Scăderea fondului salarial de la Real Madrid este semnificativă, anul trecut având 641 de milioane de €, dar nu se compară cu cea de la marea rivală.
Pe locul 3 în acest top este Atletico Madrid, club care va avea și el o scădere importantă a bugetului de salarii: de la 252,7 milioane de € la 131,8 milioane de €. Valencia și Sevilla sunt alte cluburi nevoite să își scadă considerabil salariile.
Cea mai săracă echipă din prima ligă din acest punct de vedere este Elche, cu un buget de salarii de numai 34,6 milioane de €, mai puțin decât Espanyol, cel mai bogat club din Secunda, care are un buget de 45 de milioane de € pentru salariile angajaților.
Scăderea totală la nivelul primelor 2 ligi este de aproximativ 700 de milioane de €, dintre care un procent consistent îl reprezintă scăderile de la marile echipe iberice.
Liga
VIDEO | Golul începutului de an a fost reușit de brazilianul de 15 ani dorit insistent de Barcelona
ACUM 16 ORE
Liga
Ancelotti a răbufnit după meciul Realului din Cupa Regelui: "Trebuie să se trezească! E o prostie"
ACUM 17 ORE