Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Tăieri masive de salarii la Barcelona! Catalanii sunt într-o situație foarte dificilă

Nicu Savin

Actualizat 17/11/2020 la 14:33 GMT+2

La Liga a anunțat printr-un comunicat oficial care sunt limitele salariale a tuturor echipelor din primele 2 ligi iberice. Cifrele arată o scădere drastică a fondurilor salariale, dar situația de la Barcelona este cea mai dramatică, catalanii fiind nevoiți să-și scadă bugetul de salarii cu 41% față de sezonul precedent.

Lionel Messi și Antonie Griezmann, 2 dintre cei mai bine plătiți jucători ai Barcelonei

Credit imagine: Getty Images

În fiecare an, conducerea La Liga face publică lista cu fondurile salariale ale echipelor din primele 2 ligi, iar astăzi au fost prezentate mass-mediei datele actualului sezon.
Pandemia de Covid-19 a afectat enorm bugetele cluburilor din toată lumea, cu precădere a celor mai mari, care obțineau sume impresionante din bilete și abonamente. În Spania, Barcelona este clubul cel mai afectat din acest punct de vedere, iar catalanii sunt obligați să-și reducă urgent cheltuielile.
Evident, acest lucru este posibil prin reducerea salariilor, dar această operațiune nu va fi ușor de îndeplinit, mai ales că la clubul catalan este acum o conducere interimară, iar situația aceasta va persista până în a 2-a parte a lunii ianuarie.
În sezonul trecut Barcelona a avut cel mai mare fond de salarii din Spania: 656.429.000 de €. Acest buget trebuie redus drastic pentru sezonul actual, la "doar" 382.717.000 de €, ceea ce înseamnă o scădere de 41%. Niciun club din La Liga nu este în situația Barcelonei, chiar dacă aproape toate echipele trebuie să-și reducă cheltuielile.
Barcelona a demarat deja discuțiile cu jucătorii pentru reeșalonarea salariilor, dar .
Eden Hazard - Real Madrid

Real Madrid, cel mai mare fond de salarii din La Liga

Conform listei prezentate de oficialii La Liga, în acest sezon Real Madrid va avea cel mai mare buget salarial: 468.529.000 de €, cu aproape 80 de milioane de € mai mult decât Barcelona. Scăderea fondului salarial de la Real Madrid este semnificativă, anul trecut având 641 de milioane de €, dar nu se compară cu cea de la marea rivală.
Pe locul 3 în acest top este Atletico Madrid, club care va avea și el o scădere importantă a bugetului de salarii: de la 252,7 milioane de € la 131,8 milioane de €. Valencia și Sevilla sunt alte cluburi nevoite să își scadă considerabil salariile.
Cea mai săracă echipă din prima ligă din acest punct de vedere este Elche, cu un buget de salarii de numai 34,6 milioane de €, mai puțin decât Espanyol, cel mai bogat club din Secunda, care are un buget de 45 de milioane de € pentru salariile angajaților.
Scăderea totală la nivelul primelor 2 ligi este de aproximativ 700 de milioane de €, dintre care un procent consistent îl reprezintă scăderile de la marile echipe iberice.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo