Thibaut Courtois este titular incontestabil la Real Madrid și în naționala Belgiei, dar acest lucru nu a fost suficient pentru a fi printre nominalizații la titlul de "Sportivul Anului" în țara sa. Acest lucru l-a scos din sărite pe tatăl său, care a avut o reacție dură în presa flamandă cu privire la acest subiect.
"Nu înțeleg cum fiul meu nu se numără printre candidații pentru "Sportivul Anului"! Cred că în Belgia nu respectăm suficient sportivii de mare performanță. Preferăm să le scoatem în evidență doar greșelile. Unii chiar vânează acest lucru.", a spus Thierry Courtois pentru site-ul belgian L'Avenir.net, citat de Marca.
https://i.eurosport.com/2020/10/21/2919546.jpg
Cupa Mondială FIFA
Cum arată topul portarilor favoriți să câștige Mănușa de Aur la Cupa Mondială din Qatar 2022
ACUM O ZI

Thierry Courtois: "Mereu face lucruri la care nu te aștepți"

Tatăl goalkeeper-ului de 28 de ani a menționat că este foarte mândru de performanțele fiului său, dând exemplul evoluția sa din ultimul meci al lui Real Madrid, cel cu Athletic Bilbao, când belgianul a avut o intervenție extraordinară pe final, când scorul era 2-1 pentru madrileni.
"Thibaut va fi întotdeauna o sursă de mândrie pentru noi. Și pot spune că suntem mereu uimiți de ceea ce arată. Mereu face lucruri la care nu te aștepți. A demonstrat-o și în meciul cu Athletic Bilbao.", a completat Thierry Courtois.
Thibaut Courtois a contribuit decisiv la titlul câștigat de Real Madrid în stagiunea trecută din La Liga. Belgianul a primit numai 20 de goluri în cele 34 de partide jucate. Cu toate astea, el nu a fost printre nominalizații galei "FIFA The Best", unde Alisson a primit premiul pentru cel mai bun portar al anului 2020, chiar dacă Manuel Neuer era considerat favorit.
Documentarul "Loving Maradona" va fi difuzat pe Eurosport 1 luni seară, de la ora 0:00, după partida de Premier League dintre Chelsea și West Ham. Documentarul va putea fi urmărit și marți, de la ora 16:00, tot pe Eurosport 1.

"Loving Maradona" - un documentar eveniment despre viața marelui Diego, doar pe Eurosport

Cupa Mondială FIFA
Ironia lui Rakitic după ratările lui Lukaku din meciul cu Croația! "Cadoul" oferit de mijlocaș
02/12/2022 LA 19:15
Cupa Mondială FIFA
Courtois, nemilos după eliminarea de la Mondial: "Nu suntem generația de aur!" Reacția lui Lukaku
01/12/2022 LA 19:56