Barcelona caută să scadă salariile de la prima echipă cu 30% pentru a elimina posibilitatea unui faliment însă clubul catalan nu a reușit niciun progres în discuțiile cu fotbaliștii în ciuda unor zile ”pline de ședințe intense”.
”Astăzi 11 noiembrie după mai multe zile de ședințe intense cele două părți au intrat în partea de consultare, fără să ajungă la un acord”, se arată într-un comunicat al clubului.

Situația dificilă de la Barcelona

Liga
Ernesto Valverde: "E mai bine ca oamenii să nu știe adevărul despre Leo Messi"
19/08/2021 LA 14:39
Barcelona a fost lovită puternic de pandemia de coronavirus iar finanțele clubului au fost afectate serios. Salariile jucătorilor reprezintă în jur de 61% din totalul veniturilor de peste 950 de milioane de euro înainte de pandemia de coronavirus, căpitanul Messi fiind cel care câștigă cel mai mult - în jur de 28 de milioane de euro pe an.
În comunicat se detaliază faptul că deși negocierile actuale au fost ”încheiate”, ambele părți au căzut de acord să extindă termenul limită pentru a se ajunge la un acord până pe 23 noiembrie.
Dintre toți jucătorii, doar patru au fost de acord până acum cu noii termeni - Marc-Andre ter Stegen, Frenkie de Jong, Clement Lenglet și Gerard Pique. Antoine Griezmann este jucătorul cu cel mai mare salariu după Messi, la peste 17 milioane de euro pe an, în timp ce pe locul trei este Philippe Coutinho, brazilianul câștigând în jur de 10 milioane de euro pe an.
Liga
Laporta, atac fără precedent la Bartomeu: "A ruinat Barcelona!" Care este noul plafon salarial
16/08/2021 LA 11:19
Liga
"Nu sunt bani!" Leo Messi și-a anunțat colegii de la Barcelona că pleacă de la echipă pe WhatsApp
12/08/2021 LA 17:59