FC Barcelona este în revenire după un start dezamăgitor de sezon, echipa lui Ernesto Valverde reușind să câștige pentru prima dată două partide consecutive de la începutul acestei stagiuni. Deși nu l-a avut pe Leo Messi după accidentarea acestuia la partida cu Villarreal, Barca s-a impus pe terenul celor de la Getafe cu scorul de 2-0.
Primul gol al partidei a venit chiar înainte de pauză. Luis Suarez a scăpat singur cu David Soria și a trimis un lob perfect. Pasa pentru Suarez a venit de la portarul catalanilor, Marc-Andre Ter Stegen, cel care a ieșit în afara careului și a trimis o pasă de 58 de metri perfectă. Ter Stegen a fost eroul Barcei la Getafe: pe lângă această pasă de gol, germanul l-a blocat în situație de 1 la 1 pe Angel în minutul 21.

Ter Stegen, direct în istorie

Ligue 1
Neymar a recunoscut că a vrut să plece de la PSG în 2021! De ce a luat această decizie
26/01/2022 LA 11:58
Considerat unul dintre cei mai buni portari din lume în acest moment, Ter Stegen a reușit să intre în istoria Barcelonei cu assist-ul pentru Suarez. Este primul goalkeeper al catalanilor care reușește o pasă de gol în acest secol!
Ultimul portar care reușea un assist pentru Barcelona era Andoni Zubizarreta în sezonul 1986/1987! Atunci, legenda din poarta Barcelonei trimitea perfect pentru Gary Lineker chiar într-un El Clasico în care Barcelona a câștigat cu 3-2 grație hattrick-ului reușit de Linker.
Ter Stegen a ajuns la Barcelona în 2010 când a fost cumpărat de la Monchengladbach cu 12 milioane de euro la insistențele chiar ale lui Zubizarreta, cel care era director sportiv la Barca în acea perioadă.
Ligue 1
PSG ar fi dat lovitura care îl poate întoarce pe Mbappe din drum! Anunțul presei din Spania
20/01/2022 LA 06:24
Premier League
5 variante pentru Ronaldo dacă decide să plece de la Manchester United! Unde ar putea ajunge
20/01/2022 LA 05:17