Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Thibaut Courtois la 29 de ani: belgianul este în cel mai bun moment al carierei

Eurosport
DeEurosport

Publicat 11/05/2021 la 10:11 GMT+3

Unul dintre cei mai buni portari din ultimii ani în fotbal împlinește astăzi vârsta de 29 de ani. Portarul celor de la Real Madrid are un sezon foarte bun, care se poate încheia cu titlul de campion în la Liga, o performanță reușită și sezonul precedent.

Courtois a gyenge kezdés után otthonra talált Madridban. -

Credit imagine: Eurosport

articol de Alex Iuga
Ajuns la 29 de ani, Thibaut Courtois este unul dintre portarii momentului. Goalkeeper-ul belgian este titular indiscutabil atât la Real Madrid cât și la naționala Belgiei, unde a strâns deja 83 de selecții.
În acest sezon are nu mai puțin de 48 de meciuri jucate pentru Real Madrid în toate competițiile, meciuri în care acesta a primit doar 42 de goluri și a reușit performanța de a nu primi gol 20 de partide, fiind la egalitate din acest punct de vedere cu omologul său de la rivala Atletico Madrid, Jan Oblak.
Crescut în academia celor de la KRC Genk în Belgia, Courtois a reușit două sezoane miraculoase între 2009 și 2011, reușind chiar să câștige un titlu de campion în sezonul 2010/11. În vara lui 2011 s-a transferat la primul club important din carieră - Chelsea Londra. Acesta a fost împrumutat pentru trei sezoane la Atletico Madrid pentru a prinde experiență, iar Courtois nu a dezamăgit. Cu el în poartă, echipa lui Diego Simeone a reușit să câștige primul titlu de campioană în La Liga după o pauză de 18 ani, în sezonul 2013/14. Pe lângă trofeul de campion, a mai reușit să câștige o Cupă a Spaniei, o Supercupă a Europei și un trofeu Europa League pe Arena Națională din București.

Revenirea în Premier League și transferul la Real Madrid

După sezonul de titlu, s-a întors la Chelsea, unde a mai stat patru sezoane înainte de transferul la Real Madrid pentru 35 de milioane de euro. În tricoul lui Chelsea a reușit să câștige două titluri de campion în Premier League în sezoanele 2014/15 și 2016/2017, înlocuindu-l cu succes pe marele Petr Cech. Pe lângă cele două titluri de campion, Courtois a mai câștigat o dată FA Cup și o dată Cupa Ligii Angliei.
După patru ani buni în tricoul lui Chelsea, Courtois a ajuns la Real Madrid. La început a fost ezitant, făcea multe greșeli, dar pe măsură ce a trecut timpul, Thibaut Courtois a devenit tot mai sigur pe el, iar asta s-a văzut pe finalul sezonului trecut când a ajutat-o pe Real prin paradele sale să câștige titlul. De asemenea a mai contribuit și la alte două trofee - Campionatul Mondial al Cluburilor în 2018 și Supercupa Spaniei în 2020.
Courtois a fost, peste tot unde a jucat, un om de bază, iar acum la 29 de ani, se pregătește pentru ultimele trei meciuri ale sezonului la finalul căruia mai poate bifa un trofeu. Totuși, Courtois a mai reușit o performanță extraordinară alături de naționala Belgiei, obținând locul trei la Cupa Mondială din 2018 din Rusia. Belgia este una dintre favoritele Euro 2020, iar jucătorii săi de bază - Courtois, de Bruyne sau Lukaku - sunt într-o formă extraordinară.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo