Desemnat cel mai bun jucător al Franței în 1997, Thuram a pus umărul serios la prima Cupă Mondială cucerită de "cocoși", un an mai târziu. Dubla sa din semifinala contra Croației a întors rezultatul în favoarea gazdelo competiției, care apoi au defilat în ultimul act, cu Brazilia, scor 3-0.
În acel moment la Parma, Thuram a evoluat ulterior la cel mai înalt nivel, jucând 5 sezoane în tricoul lui Juventus și alte două în culorile Barcelonei, înainte de retragerea din 2008.
Ca atare, fundașul dreapta din Hexagon a avut în față zeci de superstaruri ale fotbalului mondial, astfel că alegerea celui mai dificil adversar e cu siguranță una grea. Într-un interviu acordat revistei Libero, francezul a fost întrebat despre subiect, iar alegerea e una cât se poate de surprinzătoare.
Liga
Punct final în La Liga. Villarreal prinde UEFA Conference League după succesul de pe Camp Nou
22/05/2022 LA 21:51
Thuram îl consideră pe Pedro Munitis, fostul jucător de la Real Madrid, drept oponentul care i-a pus probleme. Pe lângă disputele din La Liga (vârful ajunsese la Santander când Thuram a sosit pe Camp Nou), cei doi au fost față în față și în cupele europene, dar o partidă a naționalelor pare că i-a rămas în memorie apărătorului. În 2000, în sfertul de finală de la Euro, dintre Franța și Spania, Thuram l-a faultat în careu pe Munitis, provocând penaltyul din care Medieta a egalat. În cele din urmă, cu un Zidane în zi de grație, "cocoșii" s-au impus cu 2-1 și au cucerit titlul european, după o finală contra Italiei.
"Munitits mi-a creat cele mai mari probleme pe teren. Uneori încă am coșmaruri cu el. În biroul meu, nu am multe fotografii, dar am una cu el. Cred că e important să fii umil, iar Munitis m-a învățat ce înseamnă asta", a spus Lilian Thuram, într-un interviu pentru revista Libero.

Cine a fost Pedro Munitis

Un fotbalist extrem de scund (măsura doar 167 cm), Munitis a fost un vârf de atac extrem de rapid, cu centrul de greutate jos și extrem de tehnic.
Nu s-a făcut remarcat prin reușitele sale, ci prin faptul că era un servant ideal. Calitățile sale l-au adus în 2000 la Real Madrid, unde, deși avea în față rivali pe măsură, a rezistat trei ani, bifând 53 de selecții pentru "galactici".
Unul dintre cele mai bune sezoane ale sale le-a făcut pe final de carieră, în 2009-2010 fiind al doilea cel mai bun pasator din La Liga, după Messi. Din păcate, o accidentare la genunchi l-a privat de posibilitatea de a mai evolua pe final de sezon și de a se lupta cu argentinianul Barcelonei la numărul de pase decisive reușite într-un sezon.
În 2012, Munitis a decis să se retragă, ultima echipă din carieră fiind Racing Santander, pentru care a evoluat în 191 de meciuri.
La nivel de națională, micuțul atacant a reușit să strângă 21 de meciuri în tricoul Spaniei, pentru care a marcat de două ori.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Liga
Lewandowski i-a spus lui Xavi ce își dorește pentru a semna cu Barcelona! Ce pretenții are polonezul
20/05/2022 LA 07:40
Premier League
3 cluburi din Premier League, pe urmele unui jucător de la Barcelona! Cine a demarat discuțiile
19/05/2022 LA 07:21