Articol scris de Romeo Ene
Cu o singură etapă înainte de finalul sezonului din La Liga, Atletico Madrid este lider, cu 83 de puncte, 2 mai mult faţă de ocupanta locului 2, Real Madrid. În cazul unei victorii în deplasarea de la Valladollid, trupa lui Simeone este noua campioană a Spaniei.
Totuşi, mijlocaşul Realului, Toni Kroos este convins că arbitrajul lui José Luis Munuera Montero de la meciul dintre "los blancos" şi Sevilla, atunci când a dictat penalty pentru echipa sa, iar ulterior, după intervenţia VAR a întors faza şi a dat penalty pentru Sevilla, a influenţat lupta la titlu în La Liga.
Liga
S-a destrămat "Triunghiul Bermudelor" de la Real Madrid! Casemiro, prezentat la Manchester United
23/08/2022 LA 10:34

Kroos nu a uitat de meciul cu Sevilla

În cadrul unui podcast alături de fratele său, Felix, Kroos este convins că altfel ar fi fost situaţia în clasament dacă Munuera nu o dezavantaja pe Real în opinia germanului la meciul cu Sevilla.
"A fost un meci decisiv, ei au condus graţie acelui gol din penalty, noi am jucat bine, cred că meritam să câştigăm. Asta face ca rezultatul să fie extrem de greu de acceptat, rareori nu sunt de acord cu deciziile arbitrilor, dar de data aceasta nu am avut de ales", a spus Kroos în dialogul cu fratele său.
"Când ai senzaţia că eşti dezavantajat într-un meci decisiv, este dificil să revii. Cel care ne-a arbitrat a judecat greşit faza".
În minutul 77, se părea că Real Madrid intră în linie dreaptă pentru câştigarea campionatului, arbitrul dictând penalty după o fază care l-a avut pe Benzema în prim plan. Doar că francezul nu a putut să se bucure pentru reuşită: VAR-ul a intervenit şi a anulat lovitura de la 11 metri. Nu pentru că nu ar fi fost penalty ci pentru că, în prealabil, centralul nu văzuse un penalty pentru Sevilla. Ca atare, în loc ca Real să aibă ocazia să înscrie de la punctul cu var, faza a fost mutată în careul advers, de unde Rakitic nu a ratat din lovitura de la 11 metri.
Toni Kroos a vrut să audă şi părerea fratelui său, care i-a spus: "Dacă tu eşti furios, atunci şi eu sunt", ulterior adăugând că nici lui nu i s-a părut corectă decizia acordării unui penalty şi că i s-a părut remarcabil faptul că, Zinedine Zidane, care nu vorbeşte niciodată despre arbitraj, s-a arătat nemulţumit la finalul partidei de acest aspect.
"Este un aspect semnificativ. Zidane nu vorbeşte niciodată despre arbitraje, însă de data asta a cerut explicaţii. Ceea ce mă dezamăgeşte şi mai mult este că, deşi nu ştiam la acea vreme, a fost ultimul meu joc la Real Madrid în acest sezon", a încheiat Kroos, conform eurosport.es.
Toni Kroos va rata ultimul meci al sezonului, împotriva finalistei Europa League, Villarreal, din cauza faptului că a fost depistat pozitiv cu coronavirus.
Liga
Casemiro, dezvăluiri de senzație la despărțirea de Real! Mesajul primit de la Kroos, la 4 dimineața
22/08/2022 LA 13:17
Liga
Toni Kroos și Luka Modric, mesaje superbe pentru Casemiro: "Noii tăi colegi trebuie să știe asta"
20/08/2022 LA 05:55