Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Transferul lui Lautaro Martinez la Barcelona a căzut! Anunțul făcut de Gazzetta dello Sport

Cristian Mihală

Publicat 20/06/2020 la 17:48 GMT+3

Gazzetta dello Sport anunță astăzi că transferul lui Lautaro Martinez la Barcelona a căzut, cel puțin pentru moment. Deși jucătorul s-a înțeles cu gruparea catalană, între Inter și formația de pe Camp Nou negocierile sunt în impas total. Ca atare, președintele blaugrana a abandonat pentru moment această variantă.

Lautaro Martinez nu va mai ajunge, cel mai probabil, la Barcelona

Credit imagine: Getty Images

Catalanii și l-au dorit cu orice preț pe atacantul de 22 de ani al lui Inter, dar italienii au așteptat să vadă dacă liderii din La Liga vor achita clauza de transfer a argentinianului în valoare de 110 milioane de euro. Barcelona a considerat că acest preț e unul prea mare, mai ales în contextul pandemiei de coronavirus. Catalanii au mizat și pe faptul că l-au convins pe vârf să semneze, iar acesta va milita și el pentru un transfer.
Doar că Inter a fost de neclintit și de fiecare dată când oficialii grupării din La Liga au venit cu o propunere mesajul a fost același: clauza de reziliere sau Lautaro Martinez este netransferabil. În aceste condiții, Gazzetta dello Sport notează că Barcelona a abandonat varianta de a-l achiziționa pe sud-american, cel puțin în acest moment. O altă variantă de transfer nu există pentru formația lui Quique Setien, dar atitudinea lui Inter i-a determinat să își reconsidere poziția. Nu e exclus să fie și o tactică, pentru a le transmite nerazzurrilor un mesaj, dar cert e că în acest moment nu se mai poartă niciun fel de discuție în privința mutării.

De ce îl voia Barcelona atât de mult pe Lautaro Martinez

Catalanii nu au probleme în ofensiv, dar Lautaro Martinez, care a marcat 16 goluri în 31 de meciuri în acest sezon la Inter, era considerat a fi o investiţie pe termen lung. Gruparea blaugrana se gândeşte la un jucător pe care să-l poată folosi în locul uruguayanului Luis Suarez, în vârstă de 33 de ani. Vârful lui Inter e dorit în special de Messi, care e covins că un parteneriat cu al său conațional ar fi fantastic pentru gruparea blaugrana.
De notat că italienii de la Inter au afirmat, prin vocea președintelui Giuseppe Marotta, că vor să-și facă o echipă care să revină în fruntea fotbalului european, ca în epoca "Mourinho", iar Lautaro va fi inclus în lot dacă nimeni nu se grăbește să-l transfere. "Vrem să ne facem o echipă puternică, să o consolidăm, iar Lautaro este un jucător important. El este tânăr, cu o dorință foarte mare să reușească, un adevărat talent. Cu siguranță, va fi un mare campion", a spus conducătorul lui Inter, Giuseppe Marotta.
Barcelona are variante excelente în atac, chiar și în aceste condiții, doar că nimeni nu știe dacă Luis Suarez mai poate continua la cel mai înalt nivel sau dacă Griezmann își va reveni, după un sezon cenușiu. Staff-ul tehnic îi mai are la dispoziție pentru cele trei poziții din atac, pe lângă inamovibilul Messi, pe Dembele (un jucător predispus la accidentări), pe tânărul Ansu Fati, pentru care s-a refuzat o ofertă de 100 de milioane de euro, de la United, dar și pe Martin Braithwaite.
picture

Barcelona sau Real? Aceștia sunt adversarii în lupta pentru titlu din Spania

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo