Barcelona caută să-și rezolve problemele defensive din actualul sezon. Catalanii l-au pierdut pentru o lungă perioadă pe Gerard Pique, accidentat grav la ligamentele genunchiului, iar în centrul apărării a rămas un gol pe care Koeman încearcă să-l umple.
În ultimele luni s-a vorbit despre posibilul transfer al tânărului Eric Garcia, fundașul lui Manchester City, precum și despre alți 2 jucători mai experimentați din Premier League: Joel Matip, de la Liverpool, și Antonio Rudiger, de la Chelsea.
Acum, The Athletic anunță că oficialii de pe Camp Nou analizează posibilul transfer în această iarnă al lui Fabian Schar, elvețianul venit în 2018 de la Deportivo La Coruna la Newcastle, în schimbul a 4 milioane de euro.
Liga
Ernesto Valverde: "E mai bine ca oamenii să nu știe adevărul despre Leo Messi"
19/08/2021 LA 14:39
Interesul Barcelonei în serviciile lui Schar este cel puțin surprinzător, având în vedere că elvețianul nu se află în cea mai bună formă a carierei. Schar a fost chinuit de accidentări în ultima vreme și n-a mai reușit să-și asigure locul în primul "11" al formației din Premier League.

Fabian Schar, jucătorul surpriză dorit de Barcelona

Ajuns la vârsta de 29 de ani, Schar n-a jucat până acum la vreo echipă de top și n-a reușit să câștige vreun trofeu răsunător. Singurele performanțe atinse de elvețian au avut loc pe vremea când evolua la Basel, în campionatul din țara natală.
Între timp, Koeman l-a promovat la prima echipă, în centrul defensivei, pe puștiul Oscar Mingueza, iar evoluțiile ibericului au impresionat. Astfel, există și posibilitatea ca tehnicianul olandez să-i ofere în continuare încredere lui Mingueza, transformându-l mai târziu într-un titular incontestabil.
Însă există și varianta în care Koeman nu va avea răbdare cu tânărul fundaș și va decide să aducă un jucător cu multe meciuri în picioare, disputate într-un campionat puternic cum este Premier League.
Dacă vor ajunge la concluzia că Schar este omul potrivit, oficialii Barcelonei vor avea o misiune relativ ușoară. Contractul elvețianului expiră în vara viitoare, motiv pentru care există posibilitatea ca Newcastle să-l cedeze încă din această iarnă, în schimbul unei sume modice, pentru a nu-l pierde apoi gratuit.
https://i.eurosport.com/2020/12/22/2959880.jpg
Liga
Laporta, atac fără precedent la Bartomeu: "A ruinat Barcelona!" Care este noul plafon salarial
16/08/2021 LA 11:19
Liga
"Nu sunt bani!" Leo Messi și-a anunțat colegii de la Barcelona că pleacă de la echipă pe WhatsApp
12/08/2021 LA 17:59