Într-un interviu pentru Carrusel Deportivo, Iturralde a rememorat cel mai dezechilibrat El Clasico din carieră. În noiembrie 2010, catalanii îi administrau marii rivale una dintre cele mai usturătoare înfrângeri din istorie, Xavi, Pedro, David Villa (cu o dublă) și Jeffren fiind autorii celebrei "manita".
Înainte de dispută, Mourinho a apelat la tacticile binecunoscute, încercând să intimideze arbitrii. La conferința de presă premergătoare meciului, tehnicianul lui Real a vorbit despre cât de nemulțumit e de delegări, punctând că se așteaptă să fie dezavantajat.
Cu toate acestea, chiar dacă Guardiola i-a predat o adevărată lecție de fotbal, Mourinho a avut tăria la final să îl felicite pe Iturralde pentru modul în care a condus partida. "Foarte bine, Itu", i-a spus Mou fostului mare arbitru, care a activat timp de 17 sezoane în La Liga. Un tip cu o personalitate puternică, fostul central i-a dat o replică pe măsură antrenorului blanco.
Premier League
Salah a explicat cum i-a schimbat viața decizia lui Mourinho de a nu-l mai folosi la Chelsea
12/01/2022 LA 13:18
"Ai greșit cu un lucru, ai vrut să arăți că ești cocoș, dar pe teren eu sunt cocoșul, eu arbitrez și nu țin cont de nimic", i-a răspuns Iturralde lui Mourinho.

Mourinho, mai ușor de calmat decât Guardiola

Între cei doi exista o relație de amiciție, iar Mourinho știa foarte bine că Iturralde nu are vreun partis-pris și că e un arbitru cât se poate de corect. Totuși, jocul psihologic era o armă la care "Specialul" nu voia să renunțe.
"Am avut o relație foarte bună cu el. El își pregătea circul și teatrul său, dar apoi, pe banca de rezerve, era un profesionist", și-a mai adus aminte fostul arbitru, care susține că Guardiola era mult mai greu de stăpânit. "Toți aveam mai mult de furcă cu Guardiola. Când a fost vorba de proteste, a fost mult mai ușor să-l controlezi pe Mourinho și să te înțelegi cu el", și-a amintit fostul central.
Dacă în raportul avut cu arbitrii, față în față, pe terenul de joc, Mourinho era neașteptat de cuminte, un alt aspect l-a deranjat pe Iturralde: cel legat de modul în care se tratau jucătorii celor două mari rivale. Dacă acum vedem de multe ori că aceștia se salută cordial, independent de miza meciului, cu un deceniu în urmă "Specialul" insuflase o atitudine ostilă față de jucătorii Barcelonei.
"De multe ori, înainte de meciuri jucătorii se salută, se îmbrățișează, vedem asta mereu. Pe vremea lui Mourinho, nici nu se uitau unul la altul", a concluzionat Iturralde.
https://i.eurosport.com/2020/06/01/2826821.jpg
Serie A
De ce nu a reușit Roma să câștige meciul cu Juventus! Mourinho a dezvăluit ce probleme are la echipă
09/01/2022 LA 20:37
Serie A
Duel nebun pe Olimpico! Juventus s-a impus în fața Romei după un meci cu 7 goluri
09/01/2022 LA 19:48