Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ultimul mesaj pe care Messi i l-a transmis lui Bartomeu! Presa iberică a aflat totul

Cosmin Cioboata

Publicat 07/05/2021 la 09:45 GMT+3

Presa iberică a aflat ultimul mesaj pe care Lionel Messi i l-a transmis lui Josep Maria Bartomeu, înainte să înceapă întregul scandal de la Barcelona, de vara trecută.

Lionel Messi (FC Barcelona)

Credit imagine: Getty Images

Lionel Messi a șocat lumea fotbalului vara trecută, când a expediat un fax în care spunea că vrea să plece de la Barcelona. Principala cauză a fost reprezentată de relația aproape inexistentă pe care o avea cu Josep Maria Bartomeu, președintele clubului catalan de la vremea respectivă.
Publicația catalană Cat Radio a dezvăluit cele trei "picături" care au umplut paharul lui Messi și l-au determinat să se gândească la plecarea de pe Camp Nou, locul unde și-a petrecut întreaga carieră.

Cum s-a degradat iremediabil relația dintre Messi și Bartomeu

Prima neînțelegere dintre Messi și Bartomeu a avut loc în 2019, când președintele a venit acasă la atacantul argentinian și l-a întrebat ce ar vrea să se întâmple cu Ernesto Valverde, antrenorul de la acea vreme.
Messi i-a spus lui Bartomeu că nu Valverde reprezintă problema la Barca, ci mai degrabă întregul proiect al clubului. Ulterior, după discuția respectivă, Valverde a fost demis, iar Messi a început să-și pună mai multe semne de întrebare.
A doua situație inedită cu Messi și Bartomeu în prim-plan s-a petrecut tot în urmă cu 2 ani, înaintea perioadei de transferuri din vară. Argentinianul l-a întrebat pe Bartomeu despre zvonul că Barcelona îl va transfera pe Antoine Griezmann, mutare care ar fi blocat revenirea lui Neymar pe Camp Nou.
Deși conducătorul clubului l-a asigurat pe Messi că Griezmann nu va ajunge la Barca, câteva zile mai târziu francezul a fost prezentat oficial la formația catalană. Din nou, Messi a rămas nedumerit.
Leo Messi and Josep Maria Bartomeu (FC Barcelona)

Ultimul mesaj pe care Messi i l-a transmis lui Bartomeu

Deznodământul relației dintre Messi și Bartomeu a avut loc vara trecută, când în presa internațională s-a răspândit vestea că atacantul argentinian s-a întâlnit cu Ronald Koeman - numit pe banca tehnică în august 2020 -, pentru a discuta despre viitorul său pe Camp Nou. Cum foarte puțini oameni știau despre ședinta dintre Messi și Koeman, căpitanul catalanilor a tras concluzia că informația a fost "scursă" în presă la cererea lui Bartomeu.
Potrivit sursei citate, Messi s-a enervat la culme și i-a transmis un ultim mesaj președintelui: "Ce naiba! Iar m-ai păcălit!".
Cinci zile mai târziu, Messi a expediat celebrul fax prin care își anunța dorința de a părăsi Barcelona. Clauza astronomică de 700 de milioane de euro l-a ținut în loc pe starul argentinian, însă acesta va fi liber să-și decidă viitorul în această vară, când îi va expira contractul.
PSG pare principala favorită să-l transfere pe Messi, în cazul în care noul președinte al Barcei, Joan Laporta, nu va reuși să-l convingă să semneze o nouă înțelegere.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo