Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Un candidat la președinția Barcelonei anunță: "Avem un investitor important. Vom semna 3 staruri"

Nicu Savin

Actualizat 22/02/2021 la 18:03 GMT+2

Alegerile pentru președinția Barcelonei se apropie, iar cei 3 candidați se întrec în promisiuni pentru a atrage electoratul de partea lor. Victor Font, Joan Laporta și Toni Freixa luptă pentru un mandat la cârma clubului catalan, iar ultimul dintre ei a lansat o ipoteză care le dă mari speranțe fanilor.

Toni Freixa, candidat la președenția Barcelonei

Credit imagine: SID

Toni Freixa este candidatul cotat cu cele mai mici șanse de a deveni președintele Barcelonei, dar acesta încearcă pe ultima sută de metri să-i convingă pe alegători că are toate mijloacele de a scoate clubul din criză.
Într-un interviu acordat postului catalan RAC1, Freixa a declarat că dacă va câștiga alegerile, un investitor va băga 250 de milioane de € la Barcelona, iar cu acești bani vor fi aduși pe Camp Nou 3 super-jucători, fără a da însă nume.
"Lucrăm de mult timp și putem spune că am încheiat un acord de intenții cu un investitor care va contribui cu 250 de milioane de € pentru Barça Coporate, în schimbul a 49% din acțiuni. Vom avea fondurile pentru ca situația economică a clubului să se îmbunătățească pentru a putea lua decizii sportive. Și în 2021-2022 vom încorpora trei staruri, două în atac și unul în apărare.", a spus Toni Freixa, citat de Marca.
Leo Messi (Barcelona)

Toni Freixa: "Messi a oferit mai mult Barcelonei decât a primit"

După dezvăluirea salariului imens pe care l-a încasat Messi în ultimii ani la Barcelona, Freixa a spus public că în situația de față vede necesară o micșorare a veniturilor argentinianului.
Cu toate astea, rămânerea lui Messi la Barcelona este o prioritate și pentru Freixa, care a specificat că a demarat deja discuțiile în acest sens cu reprezentanții jucătorului: "Messi a oferit mai mult Barcelonei decât a primit. Am vorbit cu apropiații lui Messi, dar nu personal cu el. El este deschis pentru a continua la Barcelona. Contractul său trebuie să fie proporțional cu posibilitățile clubului. Vniturile au scăzut cu 350 de milioane de € și jucătorul este conștient de asta."
Toni Freixa luptă pentru postul de președinte al Barcelonei cu Victor Font și Juan Laporta. Font a fost considerat încă de la început favoritul. Om de afaceri cu o imagine foarte bună, Font îl propune pe Xavi ca antrenor începând din vara viitoare.
Laporta a fost președinte în 2003 și 2010 și a pierdut în fața lui Bartomeu alegerile din 2015. Imaginea lui Laporta a fost pătată de mai multe scandaluri, dar fanii își aduc aminte de perioada de gloria în care echipa blaugrana domina Europa cu Rijkaard și Guardiola pe bancă.
Toni Freixa a candidat și la ultimele alegeri din 2015, dar a luat doar 3,4%. Acesta a afirmat că Barcelona trebuie să continue cu Ronald Koeman: "Koeman va fi antrenor până la sfârșitul contractului său, fără nicio îndoială. Oferirea stabilității antrenorului și echipei dă întotdeauna roade."

Mecanismul alegerilor de la FC Barcelona

110 mii de fani sunt chemați la urne pentru a desemna noul președinte. Acest post a rămas vacant din finalul anului trecut, când președintele Bartomeu a demisionat în urma unui scandal. 93% dintre fanii care vor vota sunt din regiunea Catalunya, 4% din restul Spaniei și doar 3% din afara țării.
Inițial, clubul confirmase că vor fi 10 centre de vot în jurul stadionului Camp Nou, dar numărul acestora se va dubla în martie și vor fi disparate în mai multe zone ale orașului Barcelona. De asemenea, fanii cu drept de vot din Tarragona, Tortosa, Lleida, Girona, Andorra, Madrid, Sevilla, Valencia și Palma de Mallorca vor putea să-ți exprime opțiunea în orașele lor.
Fiecare candidat a trebuit să depună la sediul clubului cel puțin 2257 de semnături și să prezinte un plan de afaceri cu o garanție bancară de cel puțin 124 de milioane de euro.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo