Articol scris de Alex Ivan
Presa din toată lumea a făcut foarte multe speculații cu privire la viitorul lui Leo Messi. Argentianiul și-a exprimat clar dorința de a părăsi formația catalană după înfrângerea umilitoare suferită în fața celor de la Bayern Munchen, 2-8 în sferturile sezonului trecut de Champions League.
Messi a încercat să-și activeze o clauză specială din actualul contract, ce i-ar fi permis să o părăsească gratis pe Barcelona la sfârșitul sezonului trecut. Pe de altă parte, clubul catalan i-a interzis această dorință argentinianului, care a rămas în lotul formației de pe Camp Nou pentru sezonul 2020-21, în ciuda dezamăgirilor trăite.
Premier League
Guardiola îşi vede visul împlinit: ia gratis "mijlocaşul perfect", pe care îl voia de la Barcelona
ACUM 10 ORE

Lionel Messi își termină contractul cu Barcelona în vara lui 2021

Credit imagine: Getty Images

Problemele financiare și conducerea ineficientă au adus-o pe Barcelona în pragul colapsului

Vestea rămânerii lui Messi la Barcelona nu a îmbunătățit situația pentru clubul catalan, care trece prin momente dificile din cauza conducerii dezastroase a fostului președinte, dar și a problemelor financiare.
Barcelona are în acest moment datorii de peste 750 milioane de euro, iar oficialii clubului vin cu soluția de a reduce din suma uriașă alocată pentru salarii. Problemele catalanilor au survenit în special din cauza crizei generate de pandemia de coronavirus.
Josep Bartomeu și colaboratorii săi au demisionat luna trecută de la șefia Barcelonei, în urma primiri votului de neîncredere. Următoarele alegeri pentru președenția clubului vor avea loc la începutul anului 2021.

Lionel Messi ar putea semna cu Manchester City în luna ianuarie

Credit imagine: Getty Images

Toni Freixa crede că reducerea salariului lui Messi poate fi rezolvarea

Freixa este unul dintre oamenii ce se află în cursa pentru preluarea conducerii formației antrenate de Ronald Koeman și, deși vrea să-l convingă pe Messi să semneze prelungirea cu Barcelona, acesta crede că argentianul va trebui să renunțe la o parte din pretențiile financiare. Doar așa poate fi gestionată criza prin care trece clubul de pe Camp Nou.
“Atăt pentru Leo Messi, cât și pentru restul jucătorilor ce intră în ultimele luni de contract, vom pregăti oferte care nu se vor ridica la nivelul salariilor din actualele înțelegri. Nu trebuie să-l convingem pe Messi, va trebui ca ambele părți să gasească un numitor comun asupra celei mai bune soluții pentru viitorul Barcelonei. Messi mai are multe de oferit pentru această echipă.”, a declarat Freixa.
Fotbal
Balonul de Aur 2021 LIVE VIDEO | S-au acordat primele premii: Lewandowski, atacantul anului
ACUM 12 ORE
Ligue 1
Fanii Realului vor fi furioși! Sergio Ramos îl susține pe Messi în cursa pentru Balonul de Aur 2021
ACUM O ZI