Cazul său este similar cu cel al lui Pique, care a ajuns la Manchester United pentru ca apoi să fie cumpărat înapoi de Barcelona. Eric Garcia a părăsit de tânăr pentru că nu considera că este tratat corect la academia Barcelonei iar acum s-ar putea întoarce ca unul dintre cei mai căutați jucători din Europa.
La 19 ani, Garcia este considerat un fotbalist de viitor în Premier League însă spaniolul ar fi cu siguranță ideal pentru a prelua postul de lider al apărării în viitor la Barcelona. Oportunitatea s-a ivit când s-a aflat că înțelegerea sa cu City expiră în 2021, conform celor de la SPORT și nu în 2022 cum se credea inițial. Astfel, Barcelona ar trebui să mai aștepte doar un sezon pentru a-l aduce pe Garcia.
Pique a revenit la Barcelona la 21 de ani, doar cu un an mai mare decât ar fi Garcia. Ambii au trecut prin Manchester, unul la United altul la City iar acolo s-au format ca jucători profesioniști. Diferența este totuși că Pique a fost și împrumutat la Zaragoza timp de un an în timp ce Garcia a fost mereu sub grija lui Pep Guardiola la Manchester City. Așadar Barcelona, care este aproape deja de primul transfer al acestei veri, și-ar putea îndrepta atenția către Garcia.
Liga
Ernesto Valverde: "E mai bine ca oamenii să nu știe adevărul despre Leo Messi"
19/08/2021 LA 14:39

Barcelona îl monitorizează pe Eric Garcia

Conform ESPN, interesul Barcelonei a crescut în ultima perioadă pentru Garcia iar clubul catalan a început să îl monitorizeze cu atenție pe spaniol atât la Manchester City cât și la naționala de tineret a Spaniei. Încă nu a fost făcută o ofertă oficială iar relația clubului cu agentul său, Ivan de la Pena, este considerată una bună, crescând astfel șansele transferului.
Totuși, încă nu au început discuțiile pentru că cei din conducerea Barcelonei au alte probleme mai importante de rezolvat în acest moment, însă când timpul va permite, Eric Garcia va deveni o prioritate, conform presei din Spania.

Manchester City vrea să îl păstreze pe Garcia

Manchester City va încerca, evident, să îi reînnoiască contractul iar englezii vor încerca cu siguranță să profite de faptul că Garcia a fost nemulțumit de felul în care a fost tratat la Barcelona. Deși era jucător de bază la La Masia, antrenorul Pep Segura nu punea atât de mare preț pe el și a primit o ofertă de contract care nu l-a mulțumit.
Drept urmare, a făcut doar pași mici către echipa mare iar din punct de vedere economic nu era mulțumit. Ideea de a lucra cu Pep Guardiola a fost cea care l-a convins să meargă la Manchester City și rămâne de văzut ce va fi mai tentant pentru el: să rămână la City unde poate lucra cu, probabil cel mai bun antrenor din lume sau să meargă la Barcelona unde ar putea deveni liderul apărării?
https://i.eurosport.com/2020/06/03/2827596.jpg
Liga
Laporta, atac fără precedent la Bartomeu: "A ruinat Barcelona!" Care este noul plafon salarial
16/08/2021 LA 11:19
Liga
"Nu sunt bani!" Leo Messi și-a anunțat colegii de la Barcelona că pleacă de la echipă pe WhatsApp
12/08/2021 LA 17:59