Timpul trece foarte repede și negocierile dintre Sergio Ramos și Real Madrid pentru prelungirea contractului continuă fără niciun rezultat. Peste numai o lună și jumătate, căpitanul "los blancos" va putea semna cu orice echipă, iar acest lucru aduce îngrijorare în rândul fanilor madrileni.
Dificultatea avansării negocierilor dintre Ramos și Real se datorează pretențiilor fundașului privind durata contractului. Politica internă de la Real nu permite prelungirea contractelor jucătorilor trecuți de 30 de ani cu mai mult de un sezon, în timp ce căpitanul echipei și-ar dori un contract pe 3 sezoane.
Chiar dacă Ramos reprezintă un adevărat simbol al madrilenilor, clubul nu este dispus să facă nici o concesie în acest sens, iar negocierile sunt în impas. În plus, ar putea apărea și aspectul financiar. Bugetul Realului a fost grav afectat de pandemia de coronavirus, iar salariul lui Ramos nu este unul deloc mic, deci s-ar putea ca pretențiile financiare să nu-i poată fi îndeplinite.
Liga
Cum ar fi arătat cele mai tari echipe din La Liga dacă nu ar fi vândut niciun jucător în ultimii ani
29/04/2022 LA 09:24

PSG și Inter Miami, pe urmele lui Sergio Ramos

În condițiile date, nu este exclus ca Sergio Ramos să plece în vara anului viitor de la Real Madrid, mai ales că nu duce lipsă de oferte. Presa iberică a scris că PSG e gata să-i ofere un contract în alb căpitanului de la Real, acceptând orice dorință contarctuală a acestuia.
E greu de crezut că vreun alt club din Europa în afară de PSG ar fi dispus să-i satisfacă pretențiile, dar jurnaliștii din Spania văd posibilă și o altă destinație pentru cel mai selecționat jucător din naționala iberică.
Mai exact, Ramos ar putea ajunge în MLS, la Inter Miami, echipa patronată de David Beckham. Această variantă nu pare deloc fantezistă, deoarece Ramos are deja 34 de ani și a câștigat tot ceea ce putea câștiga un fotbalist în carieră, deci o aventură peste ocean ar putea să-i surâdă.
https://i.eurosport.com/2020/11/07/2930897.jpg

David Alaba, Pau Torres și Eric Garcia, păsibili înlocuitori pentru Sergio Ramos

În timp ce negocierile cu Sergio Ramos se mișcă greu, Real Madrid nu stă cu mâinile în sân și caută variante pentru înlocuirea căpitanului, în eventualitatea în care acesta nu va accepta condițiile impuse de club pentru prelungirea contractului.
Sport.es susține că madrilenii studiază deja 3 piste: David Alaba, Pau Torres și Eric Garcia. Alaba nu își va prelungi contractul cu Bayern Munchen și ar urma să semneze liber de contract, ceea ce ar fi o adevărată lovitură pentru madrileni. Real e un club mare, iar Alaba e deja o certitudine, dar nu se știe în ce măsură austriacul e dispus să joace pe postul de fundaș central. El a făcut-o la Bayern după ascensiunea lui Alphonso Davies, dar poziția de fundaș stânga e cea pe care s-a consacrat și cea care i se potrivește mai mult, deci e de așteptat ca Alaba să semneze cu un club la care să poată evolua pe această poziție. În plus, pretențiile financiare ale lui Alaba sunt la fel de mari ca și cele ale lui Ramos, deci madrilenii nu ar face nicio economie prin această mutare.
Cea mai viabilă variantă ar fi Pau Torres, unul dintre cei mai vânați fundași centrali din lume. Tânărul de 23 de ani de la Villarreal are o clauză de reziliere de 50 de milioane de €, dar prețul ar putea scădea pe fondul problemelor create de pandemie. În plus, Realul are o relație foarte bună cu cei de la Villarreal, deci ar avea o șansă în plus să-l transfere, deși de el sunt interesate și marile forțe din Premier League.
Un alt nume interesant vehiculat de cei de la Sport.es este Eric Garcia, fundașul lui Manchester City. Acesta ar fi o variantă mai ieftină, putând ajunge chiar gratis în vara anului viitor pe Bernabeu, doar că Barcelona a fost legată mai mult de acest jucător în ultima vreme. Garcia a fost născut și crescut la Barcelona și cel mai probabil, dacă va alege să revină în Spania, o va face la formația "blaugrana".
Ligue 1
"Sergio Ramos știe că a greșit!" În ce condiții ar fi putut să continue la Real Madrid
21/04/2022 LA 04:47
Ligue 1
Sergio Ramos, convins că mai poate juca încă "4-5 ani la nivel înalt"! Dezvăluirile fotbalistului
12/04/2022 LA 05:48