articol de Romeo Ene
Lionel Messi ‘’va continua” la Barcelona, ​​susține fostul vicepreședinte al clubului, Jordi Mestre, care se aşteaptă ca superstarul argentinian să pună ambiția sportivă deasupra câștigurilor financiare.

Messi ar putea rămâne la Barcelona din vară

Liga
Ernesto Valverde: "E mai bine ca oamenii să nu știe adevărul despre Leo Messi"
19/08/2021 LA 14:39
Orice nouă înțelegere cu jucătorul care a câştigat Balonul de Aur de șase ori pe Camp Nou va fi una profitabilă pentru ambele părţi, asta deşi Messi şi-a dorit foarte mult să plece vara trecută de la Barcelona. S-a vehiculat foarte mult un interes din partea unor cluburi precum Manchester City sau PSG pentru jucătorul argentinian de 33 de ani, dar posibilitatea de a câştiga campionatul, după ce a reuşit să câştige Copa del Rey, ar putea echivala cu rămânerea lui Messi pe Camp Nou.
Mestre a declarat pentru Sin Concesiones: ‘’Messi va continua. Dacă va pleca, nu va fi din cauza banilor.’’ Barcelona a muncit din greu pentru a se asigura că Messi are suficient talente în jurul său pentru a menține clubul la un nivel competitiv. A durat mai mult timp pentru ca unii jucători să-şi arate valoarea, cum ar fi Ousmane Dembele sau Antoine Griezmann, care au făcut un sezon foarte bun sub comanda lui Koeman.
Mestre a adăugat: "La Dembele, problema pe care a avut-o sunt accidentările. Griezmann este un superjucător, dar adaptarea de la Atletico la Barca nu este ușoară".

Mestre, de acord cu proiectul Superligii

Barcelona se confruntă cu o situaţie financiară destul de dificilă, iar noul preşedinte, Laporta, are misiunea de a rezolva acest aspect care îngreunează desfăşurarea activităţii clubului. S-au depus eforturi pentru a aduce mai mulți bani în club, premiile oferite de Superligă fiind considerate un factor major în aderarea spaniolilor la această competiţie, care a fost suspendată după doar 2 zile.
Respingerea acestui proiect a dus la suspendarea acestuia pentru moment, după mulți ani de discuții, dar Mestre crede că un turneu separatist este inevitabil pentru cluburile de elită din întreaga Europă. El a adăugat, potrivit goal.com: ‘’Pentru cluburi precum Barca sau Real Madrid, Superliga este vitală.’’
"Proiectul a eșuat pentru că a existat o lipsă de comunicare, dar cred că până la urmă se va face. Pregătirea pentru Superligă se desfășoară de ani de zile, din 2015 sau 2016, la întâlnirile ECA, unde [Josep Maria] Bartomeu merge. El a fost unul dintre principalii promotori."
Pentru Barcelona urmează partida cu Granada de pe teren propriu, iar în cazul unei victorii, catalanii pot deveni lideri, după înfrângerea lui Atletico de pe terenul lui Bilbao.
Liga
Laporta, atac fără precedent la Bartomeu: "A ruinat Barcelona!" Care este noul plafon salarial
16/08/2021 LA 11:19
Liga
"Nu sunt bani!" Leo Messi și-a anunțat colegii de la Barcelona că pleacă de la echipă pe WhatsApp
12/08/2021 LA 17:59