Real Madrid câștigase, înaintea duelului de ieri, un singur meci din ultimele 5 în La Liga, când Casemiro nu a evoluat (în iunie, cu Mallorca).
Brazilianul a lipsit aseară, fiind depistat, la fel ca și Eden Hazard, cu COVID-19. Iar "tradiția" s-a respectat, absența închizătorului având repercusiuni asupra defensivei lui Zidane.
Carlos Soler a înscris 3 goluri din lovitură de la 11 metri, contribuind la o victorie uriașă a Valenciei.
Liga
Ernesto Valverde: "E mai bine ca oamenii să nu știe adevărul despre Leo Messi"
19/08/2021 LA 14:39
La finalul partidei, Zidane a mărturisit că nu știe cum să explice ce a văzut pe teren:
"Este dificil de explicat ce s-a întâmplat. Ne-am descurcat bine în primele 30 de minute, dar dinamica s-a schimbat după ce Valencia a restabilit egalitatea. Au urmat apoi 3 penalty-uri şi un autogol. A fost prea mult pentru noi!
Nu există vreo justificare sau vreo scuză. A fost un meci prost într-o zi proastă. Trebuia să fim puternici în defensivă. Aveam nevoie să găsesc soluţii şi nu am reuşit.", a declarat Zinedine Zidane, la conferința de presă.

Valencia - Real Madrid 4-1 | Penalty-urile care au rescris istoria La Liga

Paradoxal, având în vedere scorul, Real a fost echipa care a început mai bine, Benzema marcând în minutul 23 din pasa lui Marcelo.
După un gol anulat de VAR pentru Valencia, a urmat dezastrul pentru "galactici". Un penalty transformat de Soler și un autogol al lui Varane au stabilit scorul pauzei.
Real nu a dat semne de revenire nici după reluare, Valencia distanțându-se la 4-1 până în minutul 63, grație a două penalty-uri transformate de același Soler. Trebuie spus că la una dintre loviturile de pedeapsă decizia VAR a fost una la limită, jucătorii "blanco" fiind convinși că au fost dezavantajați.
A fost pentru prima oară în istoria La Liga când au fost acordate trei penalty-uri împotriva lui Real Madrid în același meci.
Carlos Soler a devenit primul jucător din secolul 21 care înscrie de trei ori din penalty, în același meci, în La Liga. În istoria campionatului spaniol, doar doi fotbaliști au mai reușit o asemenea performanță: Di Stefano, pentru Real (contra Celtei, în 1958) și Peternac, pentru Valladolid (contra lui Oviedo, în 1996).
Ultima oară când Real Madrid a primit 4 goluri într-un meci în campionat se întâmpla acum mai bine de doi ani. În octombrie 2018, Barcelona marca de 4 ori în poarta "galacticilor". Înainte de acea partidă, gruparea "blanco" mai primise 4 goluri în 2015 (de două ori, o dată tot cu Barcelona și o dată cu Atletico Madrid).
În urma acestui rezultat, Real Madrid rămâne la 4 lungimi distanță de liderul surpriză, Real Sociedad, cu mențiunea că trupa lui Zidane are un meci mai puțin disputat. De partea cealaltă, Valencia a urcat pe 9, cu 11 puncte.
Liga
Laporta, atac fără precedent la Bartomeu: "A ruinat Barcelona!" Care este noul plafon salarial
16/08/2021 LA 11:19
Liga
"Nu sunt bani!" Leo Messi și-a anunțat colegii de la Barcelona că pleacă de la echipă pe WhatsApp
12/08/2021 LA 17:59