Ultimele două meciuri au fost un fiasco pentru Barcelona, care a reușit să tragă de doar două ori pe poartă în confruntările cu Dortmund și Granada. Cu 7 puncte în primele 5 etape, catalanii au parte de cel mai slab start de sezon din ultimii 25 de ani, în campionat. În plus, au primit deja 9 goluri, ceea ce înseamnă o medie de aproape două goluri/meci, ceva de neconceput pentru o formație care are ca scop cucerirea titlului și a Champions League.

Ernesto Valverde, dat afară de la Barcelona?

În acest context, se pune problema unui șoc la echipă, multe voci susținând în continuare că Barcelona e o pălărie prea mare pentru Valverde. Cu siguranță că la rezultatele slabe a contribuit și absența lui Messi, însă gruparea de pe Camp Nou nu pare a fi capabilă în acest moment să se ridice la nivelul așteptărilor.
Liga
Ansu Fati trăiește un coșmar fără sfârșit! Decarul Barcelonei s-a "rupt" din nou! Cât va absenta
ACUM 3 ORE
Totuși, Valverde nu crede că se pune problema schimbării sale în cadrul ședințelor boardului și e convins că actuala criză va înceta foarte curând.
"Simt că toți ochii sunt pe mine, dar asta s-a întâmplat de când am venit la Barcelona. Există întotdeauna presiune în cazul antrenorilor, cu atât mai mult la un club de talia Barcelonei. Antrenorul e mereu în centrul atenției, nu este o surpriză. Știu și că un tehnician e întotdeauna ținut de rezultate. Trebuie să depășim această situație în care ne aflăm și am încredere că acest lucru se va întâmpla rapid", a spus Valverde, citat de Mundo Deportivo.
Întrebat ce va face pentru a readuce echipa pe traiectoria normală, tehnicianul a evitat să dea un răspuns concret, însă a făcut referire la sezonul 2017-2018. Și atunci catalanii au început ezitant, pentru ca apoi să lege victorii pe linie, lucru care le-a permis să iasă matematic campioni cu o lună înainte de finalul stagiunii.
"Poți ieși din criză în doar câteva zile, dacă reușești două meciuri la rând consistente. Frumusețea fotbalului constă și în acest lucru, poți șterge rapid cu buretele ce a fost rău. Trebuie să câștigăm partida următoare și să reîncepem să evoluăm spectaculos. Nu îmi fac probleme, și în primul meu sezon aici am avut un start mai ezitant, apoi ne-am revenit și am ieșit campioni încă din aprilie", a mai spus tehnicianul grupării blaugrana.

Barcelona nu se teme de Real Madrid

După un sezon dezastruos, în care doar revenirea lui Zidane a salvat în oarecare măsură stagiunea, Real Madrid arată mult mai bine, cel puțin pe plan intern. "Galacticii" sunt neînvinși după 5 runde, iar Valverde a fost rugat să comenteze revirimentul rivalei.
Tehnicianul Barcelonei a admis că formația de pe Bernabeu are toate atu-urile pentru a se lupta la titlu, însă a refuzat să intre în amănunte privind fața echipei în noul sezon, explicând că e atent doar la ceea ce se întâmplă cu propria echipă.
"Îmi pasă doar de echipa mea, este singura la care sunt extrem de atent. Real este o echipă grozavă, se va lupta la titlu, ca de obicei".
Liga
VIDEO | Golul începutului de an a fost reușit de brazilianul de 15 ani dorit insistent de Barcelona
ACUM 4 ORE
Copa del Rey
Barcelona, out din Cupa Regelui! Catalanii au pierdut la Bilbao, după prelungiri
ACUM 13 ORE