Victoria "galacticilor" pare una clară, însă istoria meciului putea fi alta. Rodrigo, atacantul "liliecilor" a trimis balonul în bară în prima repriză, pentru ca apoi să reușească să îl învingă pe Courtois.
Reușita lui din minutul 23 a fost anulată, însă, de VAR, la capătul unei faze care a născut multe polemici în Spania.
Liga
Care a fost prioritatea lui Ancelotti în meciul cu Atletico Madrid: "Am vrut să evităm problemele"
09/05/2022 LA 07:03
Arturo Vidal, mijlocașul Barcelonei, nu s-a putut abține și și-a ironizat rivala, afișând un smiley face pe rețelele de socializare, alături de cele două dungi strâmbe, aluzie la faptul că jucătorul Valenciei s-ar fi aflat în poziție corectă. Decizia VAR în favoarea Realului vine în contextul în care formația lui Zidane a beneficiat de ajutorul asistenței video și în confruntarea cu Eibar.

Real Madrid, impresionantă după pauză

Dacă în prima repriză partida a fost una echilibrată, în ultima jumătate de oră Real a practicat un joc foarte bun.
Benzema a fost din nou vioara întâi, golul său din minutul 86 fiind o adevărată capodoperă și amintindu-le unora de reușita fantastică a lui Zidane, din finala Champions League 2002, cu Leverkusen.
Grație dublei din partida cu Valencia, Benzema l-a depășit pe legendarul Ferenc Puskas la numărul de goluri marcate pentru Real Madrid. Francezul a ajuns la 243 de reușite și e depășit doar de Ronaldo, Raul, Di Stefano și Santillana.
În 10 din ultimele 13 sezoane jucate, Benzema a reușit să înscrie peste 20 de goluri doar în competițiile interne.
Seara a fost una specială și pentru Marco Asensio, care nu mai jucase pentru Real Madrid de pe 19 mai 2019. După accidentarea teribilă suferită, ibericul a revenit cu gol și a avut nevoie de doar 31 de secunde pentru a-și trece numele pe lista marcatorilor. Niciodată în ultimii 15 ani o rezervă blanco nu a marcat atât de repede, din momentul introducerii în teren.
De notat că Asensio și-a completat seara excelentă cu un assist pentru golul de 3-0 al lui Benzema.
Grație victoriei, Real Madrid rămâne "în coasta" Barcelonei, cele două mari rivale din La Liga fiind despărțite de doar două puncte. Etapa a 30-a din campionatul Spaniei poate fi extrem de importantă în economia clasamentului final: Messi&Co au o misiune teribil de grea pe terenul Sevillei, a treia clasată, în timp ce "galacticii" se deplasează la San Sebastian pentru duelul cu Real Sociedad.
https://i.eurosport.com/2020/06/18/2835076.jpg
Liga Campionilor UEFA
Pep Guardiola, devastat după eliminarea din Champions League! "Fotbalul e imprevizibil"
05/05/2022 LA 04:25
Ligue 1
Mbappe și Benzema, în cursa pentru titlul de cel mai bun fotbalist din Franța! Cine sunt candidații
04/05/2022 LA 10:05