Contractul lui Messi se încheie pe 30 iunie 2021 astfel că Barcelona va trebui să gestioneze această problemă în viitorul apropiat. Messi are în contract o clauză care îi permite să plece pe gratis. Pentru a face acest lucru, argentinianul ar fi trebuit să anunțe clubul catalan până pe 1 iunie.
Messi nu a dat niciun semn că ar dori să plece așa că va rămâne la Barcelona pentru cel puțin încă un sezon. Barcelona a fost mereu încrezătoare că argentinianul, câștigător a șase Baloane de Aur, nu își va pune în aplicare clauza. Clubul catalan se va concentra de acum înainte pe a-l convinge pe Messi să semneze un nou contract.
Având în vedere situația tensionată din ultima vreme de la Barcelona, în presă s-a speculat că argentinianul și-ar putea exercita dreptul de a părăsi clubul catalan. De altfel, Messi a declarat recent că în 2016 a fost aproape să părăsească Spania din cauza scandalului financiar în care a fost implicat împreună cu tatăl său.
Liga
Ernesto Valverde: "E mai bine ca oamenii să nu știe adevărul despre Leo Messi"
19/08/2021 LA 14:39
Messi: ”Am rămas în Spania pentru Barcelona”
Lionel Messi a explicat într-o emisiune la RAC1 Radio din Barcelona ce a simțit în 2016 când a fost acuzat de evaziune fiscală. Lionel Messi și tatăl său Jorgei s-au judecat cu statul spaniol pentru taxe neplătite în perioada 2007-2009 în care a jucat pentru Barcelona. Suma totală a fost de 4 milioane de euro, iar tribunalul l-a condamnat la 21 de luni de închisoare cu suspendare. Justiția spaniolă a comsiderat că Messi își trimitea banii în paradisuri fiscale ca Beliza sau Uruguay și nu a plătit taxe la statul spaniol.
Vrea să rămân aici până la finalul carierei aici pentru că știu ce însemn pentru club, știu cum mă simt la Barcelona. Totul este familiar, este un oraș frumos, unde copii mei se simt excelent. Nu vrea să fie obligați să-și lase prietenii. Este o legătură specială și nu vreau să o stric - Lionel Messi pentru Radio RAC1
https://i.eurosport.com/2020/06/01/2826821.jpg
Liga
Laporta, atac fără precedent la Bartomeu: "A ruinat Barcelona!" Care este noul plafon salarial
16/08/2021 LA 11:19
Liga
"Nu sunt bani!" Leo Messi și-a anunțat colegii de la Barcelona că pleacă de la echipă pe WhatsApp
12/08/2021 LA 17:59