Chiar dacă a ajuns la 34 de ani, Sergio Ramos este în continuare unul dintre cei mai buni fundași centrali din lume, iar importanța sa pentru Real Madrid este crucială. Așa cum este normal, clubul madrilen își dorește să-l păstreze în continuare pe căpitanul echipei, dar negocierile pentru semnarea unui nou angajament merg destul de încet.
Ramos a intrat în ultimul an de contract și, conform jurnaliștilor de la As, și-ar dori o extindere a înțelegerii până în vara anului 2022. Clubul însă nu a fost de acord cu cererea căpitanului, dorind o prelungire a contractului cu doar un an, ceea ce complică vizibil lucrurile.
Această poziție a clubului madrilen este rezultatul unei politici interioare, care nu permite prelungirea contractelor cu mai mult de un an pentru jucătorii trecuți de 30 de ani. Chiar dacă Ramos reprezintă un adevărat simbol al madrilenilor, clubul nu este dispus să facă nici o concesie în acest sens, iar negocierile vor continua.
Cupa Mondială FIFA
Sergio Ramos a rupt tăcerea, după ce a fost lăsat în afara lotului Spaniei pentru CM din Qatar
14/11/2022 LA 16:19
Imediat după cucerirea titlului în sezonul trecut, președintele Florentino Perez a declarat că Sergio Ramos nu va pleca de la echipă: "Ramos își va termina cariera la Madrid. El este mai mult decât un căpitan."
În ciuda acestor afirmații, până în acest moment cele 2 părți nu au ajuns la un consens, iar în 2 luni jucătorul ar putea semna cu orice echipă, ceea ce ar fi o adevărată lovitură pentru madrileni, mai ales din punct de vedere al imaginii.

Sergio Ramos, exponențial pentru Real Madrid

În cadrul echipei, prezența lui Ramos este exponențială, statisticle arătând clar că în meciurile în care acesta nu a fost pe teren rezultatele au avut de suferit. Cel mai bun exemplu este chiar ultima săptămână, când Real a pierdut acasă cu Cadiz, Ramos ieșind accidentat, iar apoi a pierdut și în fața Sahtiorului în Champions League. În schimb, cu Ramos în echipă, Real a câștigat derby-ul cu Barcelona, căpitanul madilenilor fiind unul dintre cei mai buni oameni de pe teren.
Conform informațiilor din presa iberică, Ramos și-ar dori și el să continue la clubul la care joacă deja de 15 ani, dar pentru asta se pare că va fi nevoit să accepte o prelungire a contractului pe numai un sezon, poate cu o opțiune pentru alte 12 luni.
Cel mai probabil, cele 2 părți vor ajunge la un consens, fiind greu de crezut că Ramos va evolua la un alt club pe final de carieră, cel puțin nu în fotbalul important din Europa.
Tranferat în 2005 de la Sevilla, Sergio Ramos a devenit unul dintre cei mai importanți jucători din istoria lui Real Madrid, alături de care a cucerit inclusiv 4 trofee de Champions League. În cei 15 ani petrecuți până acum pe Santiago Bernabeu, Ramos a jucat peste 650 de meciuri, înscriind 99 de goluri, ceea ce pentru un fundaș este cu adevărat impresionant.
Pe lângă performanțele de la Real Madrid, Ramos este și căpitanul naționalei Spaniei, alături de care a devenit campion mondial în 2010 și dublu campion european, în 2008 și 2012.
Cupa Mondială FIFA
Sergio Ramos nu a fost inclus în lotul Spaniei pentru Mondial! Reacția promptă a unui star de la PSG
11/11/2022 LA 12:41
Cupa Mondială FIFA
Carlo Ancelotti știe cine e jucătorul care nu trebuie să lipsească din lotul Spaniei pentru Mondial
03/11/2022 LA 16:07