Fostul căpitan de la FC Barcelona, Xavi Hernandez, actualul antrenor al lui Al Sadd în Qatar, este unul dintre numele pe care toată lumea le are în minte atunci când vine vorba de viitorul antrenor al catalanilor.
Într-un interviu acordat cotidianului El Pais, Xavi a negat că va prelua clubul în această vară, după ce refuzase propunerea și în iarnă, motivând că vrea să mai acumuleze experiență înainte de a accepta o asemenea provocare.
https://i.eurosport.com/2020/07/29/2857163.jpg
Fotbal
Cursa pentru Balonul de Aur are un favorit uriaș! Messi, cotat cu aceleași șanse ca... Bonnuci
24/05/2022 LA 07:23

Xavi: "Quique Setien este un antrenor potrivit pentru Barca"

"Nu cred că este momentul să antrenez Barcelona. În ianuarie i-am refuzat, iar acum nu m-au contactat. În calitate de suporter le doresc mult succes. Îl respect mult pe Quique Setien, el propune un stil de joc foarte apropiat de ce are nevoie Barcelona, stilul implementat de Cruyff.", a spus Xavi în interviul acordat.
Fostul mijocaș a admis că își dorește să ajungă pe banca Barcelonei într-o zi, dar crede că are nevoie de mai multă experiență: "Sunt încântat să câștig experiență, să progresez și, bineînțeles, ar fi un privilegiu pentru mine să antrenez la Barca într-o zi, alături de foști sau actuali jucători. Aș dori să fac o echipă cu oameni care cunosc clubul, oameni în care am încredere și lângă care am jucat."
https://i.eurosport.com/2020/01/11/2751184.jpg

Xavi: "Messi are nevoie de Barca, iar Barca are nevoie de Messi"

Întrebat despre situația lui Leo Messi, care nu a semnat încă o nouă înțelegere cu Barcelona, Xavi a spus că e sigur că argentinianul va rămâne în continuare pe Camp Nou: "Messi are nevoie de Barca, iar Barca are nevoie de Messi. Clubul trebuie să-l mulțumească pe Messi, pentru că alături de Leo se vor câștiga mai multe trofee."
Xavi îl cunoaște foarte bine pe Messi și este convins că va alege să rămână la clubul care l-a format și alături de care a câștigat tot ce se putea în carieră .
"Mentin o mare prietenie cu el, il respect mult. Este un fotbalist competitiv, își dorește mereu să câștige și de zece ani este cel mai bun fotbalist din lume. A avea cel mai bun jucător din istorie în echipa ta înseamnă să ai un mare câștig.", a conchis Xavi.
Liga
Lewandowski i-a spus lui Xavi ce își dorește pentru a semna cu Barcelona! Ce pretenții are polonezul
20/05/2022 LA 07:40
Premier League
3 cluburi din Premier League, pe urmele unui jucător de la Barcelona! Cine a demarat discuțiile
19/05/2022 LA 07:21