Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Xavi și-a început cariera de antrenor la Al-Sadd! Spaniolul n-ar refuza oferta Barcelonei

Cosmin Cioboata

Actualizat 07/10/2019 la 13:27 GMT+3

Ajuns la 39 de ani, Xavi se află la prima experiență ca antrenor, la clubul Al-Sadd din Qatar. În luna Mai a acestui an, clubul din Qatar a anunțat că Xavi va fi noul antrenor al echipei. Fostul mijlocaș a început excelent prima sa experiență pe banca tehnică. Cu Xavi la conducere, Al-Sadd a câștigat Supercupa Qatarului și s-a calificat în semifinalele AFC Champions League.

Xavi

Credit imagine: Scanpix

Xavi: "Aș putea fi antrenorul lui Messi! Cred că m-aș descurca."

Într-un interviu acordat site-ului spaniol Ara.cat, Xavi a vorbit despre viitorul său în Qatar și despre posibiliatea ca într-o bună zi să antreneze Barcelona sau o echipă din Premier League.
Î: Cât timp ai de gând să stai în Qatar?
R: Încă nu știu. Depinde de rezultate, dar eu am încredere că voi face treabă bună în continuare. Nu e un campionat foarte puternic, dar aici pot să acumulez experiență și să încerc lucruri diferite. Pe de altă parte, îmi place foarte mult țara și familia mea este fericită aici.
Î: Crezi că ai putea să-i antrenezi pe Messi, Busquets și pe ceilalți colegi de la Barca?
R: Da, nu ar fi nicio problemă. Știu deja cum joacă Messi, Busquets, Suarez și ceilalți jucători din echipă. Aș putea să-i antrenez foarte bine, mai ales că am o relație foarte apropiată cu ei.
Xavi (L) of Spain's Barcelona celebrates a goal against Brazil's Santos with his teammates Sergio Busquets (2nd L), and Andres Iniesta
Î: Crezi că e posibil să antrenezi Barcelona?
R: Acesta este principalul meu obiectiv. Momentan nu se pune problema, sunt la Al-Sadd și vreau să învăț cât mai multe lucruri. Este greu de spus când voi ajunge din nou pe Camp Nou. Mi-a fost foarte greu să plec și cu siguranță nu va fi ușor nici să revin.
Î: Dar în Premier League? Ți-ar plăcea să ajungi pe banca unei echipe din Anglia?
R: Să fim sinceri, cui nu-i place Premier Leauge? Atmosfera de pe stadioane este minunată, iar jucătorii care evoluează acolo au calități senzaționale. Cu siguranță, n-aș refuza oferta unui club gigantic din Anglia.

Xavi consideră că Messi și Neymar sunt cei mai buni pe poziția lor

Î: Ce părere ai despre un eventual transfer al lui Neymar pe Camp Nou?
R: Cred că Neymar ar ajuta foarte mult echipa. În acest moment, Barcelona are nevoie de jucători de viteză, care să creeze faze pe benzi. În afară de Messi, Neymar este cel mai bun la acest capitol.
Î: Cum vezi viitorul lui Messi la Barcelona?
R: Messi este singurul care poate decide viitorul său. Cred că momentan este fericit la Barcelona, alături de familie și apropiații săi. Nu prea văd de ce ar pleca. Vorbesc des cu el și mi se pare schimbat. Îl simt mult mai matur decât înainte.
Xavi
Xavi a debutat la Barcelona în 1998, la vârsta de 18 ani. A jucat pe Camp Nou timp de 17 ani, perioadă în care a obținut 25 de trofee, dintre care 5 UEFA Champions League. Fostul mijlocaș a făcut istorie și în tricoul naționalei Spaniei, cu care a câștigat EURO 2008, EURO 2012 și Cupa Mondială din 2010. Plecat de la Barcelona în anul 2016 după o aventură de 17 ani pe Camp Nou, Xavi și-a încheiat cariera de fotbalist la AL-Sadd.

Așa arată cifrele lui Xavi în cariera de fotbalist:

  • Meciuri: 855
  • Goluri: 107
  • Pase decisive: 212
  • Trofee: 32
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo