Xavi: "Aș putea fi antrenorul lui Messi! Cred că m-aș descurca."

Într-un interviu acordat site-ului spaniol Ara.cat, Xavi a vorbit despre viitorul său în Qatar și despre posibiliatea ca într-o bună zi să antreneze Barcelona sau o echipă din Premier League.
Î: Cât timp ai de gând să stai în Qatar?
Liga
Xavi schimbă Barcelona din temelii! Ce star vrea să "repatrieze", după revenirea lui Dani Alves
13/11/2021 LA 13:36
R: Încă nu știu. Depinde de rezultate, dar eu am încredere că voi face treabă bună în continuare. Nu e un campionat foarte puternic, dar aici pot să acumulez experiență și să încerc lucruri diferite. Pe de altă parte, îmi place foarte mult țara și familia mea este fericită aici.
Î: Crezi că ai putea să-i antrenezi pe Messi, Busquets și pe ceilalți colegi de la Barca?
R: Da, nu ar fi nicio problemă. Știu deja cum joacă Messi, Busquets, Suarez și ceilalți jucători din echipă. Aș putea să-i antrenez foarte bine, mai ales că am o relație foarte apropiată cu ei.
https://i.eurosport.com/2016/11/03/1963094.jpg
Î: Crezi că e posibil să antrenezi Barcelona?
R: Acesta este principalul meu obiectiv. Momentan nu se pune problema, sunt la Al-Sadd și vreau să învăț cât mai multe lucruri. Este greu de spus când voi ajunge din nou pe Camp Nou. Mi-a fost foarte greu să plec și cu siguranță nu va fi ușor nici să revin.
Î: Dar în Premier League? Ți-ar plăcea să ajungi pe banca unei echipe din Anglia?
R: Să fim sinceri, cui nu-i place Premier Leauge? Atmosfera de pe stadioane este minunată, iar jucătorii care evoluează acolo au calități senzaționale. Cu siguranță, n-aș refuza oferta unui club gigantic din Anglia.

Xavi consideră că Messi și Neymar sunt cei mai buni pe poziția lor

Î: Ce părere ai despre un eventual transfer al lui Neymar pe Camp Nou?
R: Cred că Neymar ar ajuta foarte mult echipa. În acest moment, Barcelona are nevoie de jucători de viteză, care să creeze faze pe benzi. În afară de Messi, Neymar este cel mai bun la acest capitol.
Î: Cum vezi viitorul lui Messi la Barcelona?
R: Messi este singurul care poate decide viitorul său. Cred că momentan este fericit la Barcelona, alături de familie și apropiații săi. Nu prea văd de ce ar pleca. Vorbesc des cu el și mi se pare schimbat. Îl simt mult mai matur decât înainte.
https://i.eurosport.com/2015/09/24/1697354.jpg
Xavi a debutat la Barcelona în 1998, la vârsta de 18 ani. A jucat pe Camp Nou timp de 17 ani, perioadă în care a obținut 25 de trofee, dintre care 5 UEFA Champions League. Fostul mijlocaș a făcut istorie și în tricoul naționalei Spaniei, cu care a câștigat EURO 2008, EURO 2012 și Cupa Mondială din 2010. Plecat de la Barcelona în anul 2016 după o aventură de 17 ani pe Camp Nou, Xavi și-a încheiat cariera de fotbalist la AL-Sadd.

Așa arată cifrele lui Xavi în cariera de fotbalist:

  • Meciuri: 855
  • Goluri: 107
  • Pase decisive: 212
  • Trofee: 32
Fotbal
Barcelona, ce lovitură pentru Liverpool! Super-transferul dorit cu orice preț de Xavi pe Camp Nou
13/11/2021 LA 08:18
Liga
Ansu Fati trăiește un coșmar fără sfârșit! Decarul Barcelonei s-a "rupt" din nou! Cât va absenta
ACUM 16 ORE