Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Zidane a rescris istoria El Clasico. Reacția lui Ronaldo, din Italia, după victoria fostei echipe

Cristian Mihală

Actualizat 24/10/2020 la 20:53 GMT+3

Zinedine Zidane a intrat în istorie, după partida câștigată pe Camp Nou cu Barcelona, scoru 3-1, drept primul antrenor al lui Real care reușește să nu fie învins în 6 partide la rând pe Camp Nou. Din Italia, unde e în carantină, Cristiano Ronaldo s-a bucurat de victoria foștilor colegi.

Zidane y Koeman

Credit imagine: Getty Images

Real venea înainte de El Clasico după o săptămână grea, în care a pierdut două partide pe teren propriu (0-1 cu Cadiz, în campionat și 2-3 cu Șahtior, în Ligă). Presiunea era mare pe "galactici", dar mai ales pe Zidane, despre care se spunea că ar putea fi demis.
Succesul de azi înseamnă un nou început pentru Real, dar va rămâne în istorie și ca o victorie mare a tehnicianului blanco. Zidane e primul antrenor din istoria lui Real Madrid care rămâne neînvins în șase partide la rând pe terenul Barcelonei (3 victorii și 3 egaluri).
La conferința de presă de după partidă, antrenorul francez a ținut să le dea o replică tuturor contestatarilor, transmițându-le că toate criticile nu au făcut altceva decât să unească și mai mult vestiarul Realului.
"E foarte nedrept ce s-a întâmplat în ultima perioadă, cu atâtea critici. Mă bucur pentru jucători, ei sunt cei care luptă și când vezi această campanie împotriva noastră e greu. Dar această echipă a arătat că are caracter. Astăzi am câștigat ca o echipă, prin forța grupului. Sunt mândru de echipa mea, mă bucur pentru jucători. Am făcut jocul perfect", a spus Zidane după victoria contra Barcelonei, nu înainte de a spune că diferența de pe tabelă putea fi mai mare: "Am mai avut două sau trei șanse să înscriem mai multe goluri, e o victorie meritată, obținută prin faptul că am evoluat ca un tot unitar. Nu poate decât să mă bucure reacția băieților, mai ales după comentariile care au fost făcute despre noi".

Zidane a refuzat să comenteze arbitrajul. Ronaldo jubilează pentru succesul lui Real Madrid

Koeman a pus la zid arbitrajul, considerând că la penaltyul transformat de Sergio Ramos nu s-a comis nicio infracțiune. "VAR-ul există doar împotriva noastră", a spus tehnicianul olandez, însă Zidane nu a vrut să comenteze în vreun fel fazele litigioase.
"Există un arbitru, s-a dus să urmărească faza și a dictat penalty. Nu vorbesc niciodată despre arbitri, a căror muncă este dificilă și nu voi începe astăzi. Merităm victoria pentru că la final tabela a arătat 3-1 în favoarea noastră. Am reușit să înscriem mai mult decât adversara și merităm din plin această victorie", a mai spus "Zizou".
Din Italia, acolo unde e în carantină după ce a fost testat pozitiv la coronavirus, Ronaldo, jucătorul care a adus 4 Ligi ale Campionilor pe Bernabeu, a urmărit cu sufletul la gură El Clasico. Portughezul va rămâne mereu un suporter al lui Real Madrid, cărora le ține pumnii mereu, mai ales că la echipă încă sunt foarte mulți buni prieteni ai săi. La final, Ronaldo s-a bucurat nespus pentru victoria fostei sale formații.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo