Real Madrid a renunțat la foarte mulți jucători în perioada de mercato recent încheiată, printre care se numără și Borja Mayoral.
Atacantul spaniol abia revenise din împrumutul de la Levante, când a aflat de interesul celor de la Roma. Mayoral a fost nevoit să ia o decizie extrem de grea, ținând cont că Zinedine Zidane, tehnicianul Realului, îl anunțase că vrea să-l păstreze pe Santiago Bernabeu. Mai mult, așa cum spune chiar atacantul, "Zizou" chiar îl rugase să nu plece la altă echipă.
În cele din urmă, Mayoral a ales să meargă sub formă de împrumut la Roma pentru următoarele două sezoane. Jucătorul și-a motivat decizia, spunând că acolo va prinde mai multe minute decât la Real Madrid, unde Karim Benzema a acaparat postul de atacant central.
Liga
Ernesto Valverde: "E mai bine ca oamenii să nu știe adevărul despre Leo Messi"
19/08/2021 LA 14:39
Planul lui Zidane era să-l vândă pe Luka Jovic - care n-a confirmat - și să-l păstreze pe Mayoral ca rezervă pentru titularul Benzema. Mayoral a analizat situația și a ajuns la concluzia că la Roma va evolua mult mai des, deși Dzeko va reprezenta întotdeauna prima soluție în linia ofensivă a italienilor.

Mayoral: "Zidane a vrut să rămân la Real Madrid, dar am ales să plec!"

"Voiam să plec de la Real Madrid imediat după pregătirile din pre-sezon, în timp ce Zidane voia să rămân. I-am spus că vreau să plec pentru a prinde mai multe minute. Cred că oficialii clubului au ascultat sfatul lui Zidane când au decis că trebuie să renunțe la Jovic.
Totul s-a întâmplat în ultima clipă. În final, l-am sunat pe Zidane și l-am întrebat dacă mă lasă să plec. Am considerat că la Roma voi avea mai multe oportunități să joc și să mă dezvolt. În cele din urmă am ajuns aici, iar acesta este lucrul cel mai important. Mă simt ca acasă, deși am ajuns de numai 10 zile.
Pot să înscriu goluri și să joc atât în interiorul careului, cât și în afara lui. Mă consider genul de jucător modern, care îi poate ajuta pe cei din jurul său să devină mai buni. Nu mă caracterizez drept înlocuitorul lui Dzeko. Noi doi suntem atacanți diferiți. Am venit cu entuziasm ca să ajut Roma să devină din nou puternică, la fel ca și Dzeko. Sunt sigur că voi învăța multe de la el.", a spus Borja Mayoral, citat de cotidianul Marca.
AS Roma a plătit 2 milioane de euro pentru împrumutul lui Mayoral. În cazul în care vor dori să-l cumpere definitiv pe atacantul spaniol, oficialii italieni vor fi nevoiți să le achite celor de la Real încă 15 milioane de euro în 2021 sau 20 milioane de euro în 2022.
Crescut la Real Madrid, Mayoral a bifat 33 de apariții la prima echipă a "galacticilor", reușind să înscrie 7 goluri. De-a lungul timpului, ibericul a mai fost împrumutat la Wolfsburg și Levante.
https://i.eurosport.com/2020/10/15/2915162.png
Liga
Laporta, atac fără precedent la Bartomeu: "A ruinat Barcelona!" Care este noul plafon salarial
16/08/2021 LA 11:19
Liga
"Nu sunt bani!" Leo Messi și-a anunțat colegii de la Barcelona că pleacă de la echipă pe WhatsApp
12/08/2021 LA 17:59