Consiliul de Administrație de la Barcelona a stabilit o nouă dată pentru alegerile care trebuiau să aibă loc la finalul lunii ianuarie. Din cauza pandemiei de coronavirus, alegătorii vor putea să-și exprime opțiunea și prin corespondență. Votul prin email ar putea fi implementat în finalul lunii februarie, iar votul la urne ar putea avea loc în 7 martie. Această dată a fost acceptată de cei trei candidați Laporta, Font și Freixa și mai poate fi modificată doar de către autoritățile sanitare din Barcelona.

Pregătiri speciale pentru votul din martie

Autoritățile catalane vor suplimenta punctele vot și vor introduce în premieră votul electronic. Președintele interimar la Barcelonei Carles Tusquets spune că acest sistem de votare este foarte bine securizat și îndeamnă cât mai mulți fani catalani să apeleze la el. 15 februarie este data aleasă de conducătorii echipei din Barcelona pentru începerea votului prin email sau prin poștă. Peste 60% dintre fanii care au drept de vot au peste 50 de ani, iar autoritățile catalane nu vor să-și asume riscuri medicale.
Liga
Messi va reveni la Barcelona în 2023!Anunțul de ultimă oră făcut de o sursă autorizată din Argentina
ACUM 7 ORE
https://i.eurosport.com/2021/01/04/2965474.jpg

Mecanismul alegerilor de la FC Barcelona

110 mii de fani sunt chemați la urne pentru a desemna noul președinte. Acest post a rămas vacant din finalul anului trecut, când președintele Bartomeu a demisionat în urma unui scandal. 93% dintre fanii care vor vota sunt din regiunea Catalunya, 4% din restul Spaniei și doar 3% din afara țării. Inițial, clubul confirmase că vor fi 10 centre de vot în jurul stadionului Camp Nou, dar numărul acestora se va dubla în martie și vor fi disparate în mai multe zone ale orașului Barcelona. De asemenea, fanii cu drept de vot din Tarragona, Tortosa, Lleida, Girona, Andorra, Madrid, Sevilla, Valencia și Palma de Mallorca vor putea să-ți exprime opțiunea în orașele lor. Fiecare candidat a trebuit să depună la sediul clubului cel puțin 2257 de semnături și să prezinte un plan de afaceri cu o garanție bancară de cel puțin 124 de milioane de euro.
Deși inițial au fost 10 candidați, în cursa pentru postul de președintre au rămas doar 3: Victor Font, Joan Laporta și Toni Freixa.
Font a fost considerat încă de la început favoritul. Om de afaceri cu o imagine foarte bună, Font îl propune pe Xavi ca antrenor începând din vara viitoare.
Laporta a fost președinte în 2003 și 2010 și a pierdut în fața lui Bartomeu alegerile din 2015. Imaginea lui Laporta a fost pătată de mai multe scandaluri, dar fanii își aduc aminte de perioada de gloria în care echipa blaugrana domina Europa cu Rijkaard și Guardiola pe bancă.
Freixa a candidat și la ultimele alegeri din 2015, dar a luat doar 3,4%. Acesta a afirmat că Barcelona trebuie să continue cu Ronald Koeman.
https://i.eurosport.com/2021/01/14/2971117.jpg

Joan Laporta va face totul pentru a-l păstra pe Messi

”Trebuie să îi prelungim contractul lui Messi, acest lucru nu este negociabil. Messi este o prioritate și vom încerca să îl convingem să continue să scrie această istorie frumoasă între el și Barca”, a declarat Laporta pentru Eurosport Spania.
Barcelona trece printr-o perioadă dificilă, atât pe teren cât și din punct de vedere financiar. În La Liga, catalanii sunt la șapte puncte distanță de liderul Atletico Madrid, care are și două meciuri în minus. Presiunea pe Koeman a scăzut recent după o serie de opt meciuri fără înfrângere, dar Laporta a ezitat să își ofere susținerea pentru olandez.
”Koeman este actualul antrenor al Barcelonei, un om care merită respect”, a afirmat Laporta.
Liga Campionilor UEFA
Barcelona poate câștiga mai mult decât 3 puncte cu Inter! Miza pusă în dubla manșă cu italienii
ACUM 8 ORE
Liga Campionilor UEFA
Xavi, despre o posibilă revenire a lui Messi la Barcelona: "Nu îi facem nicio favoare"
IERI LA 19:14