După ce săptămâna trecută a cucerit matematic titlul, iar la mijlocul acestei săptămâni a jucat 120 de minute epuizante, cu Manchester City, în returul semifinalei Champions League, era de așteptat ca Ancelotti să alinieze cu Atletico o formație formată exclusiv din rezerve.
Cel puțin acesta a fost zvonul din presa iberică în ultimele zile, argumentele în acest sens fiind solide: Real are pe 28 mai finala Champions League și nu are niciun sens să își riște jucătorii într-o confruntare cu formația lui Cholo, recunoscută pentru stilul său dur și agresiv.
Cu toate astea, tehnicianul italian al campioanei Spaniei va miza pe o serie de titulari obișnuiți diseară, în frunte cu Benzema, anunță As. Din primul "11" vor lipsi, totuși, Courtois, Carvajal, Modric sau Vinicus Jr, însă formația blanco va alinia o echipă de start competitivă, capabilă să pună probleme.
Fotbal
A început oficial perioada de mercato! Cele mai tari mutări care pot avea loc pe bani puțini
IERI LA 09:39
Primul 11 al Realului, cu Ateltico, potrivit As:
  • Lunin - Lucas Vazquez, Militao, Nacho, Mendy - Valverde, Camavinga, Kroos - Asensio, Benzema, Rodryho
Dacă derbyul de diseară nu are nicio importanță pentru formația campioană, în afară de orgoliu, pentru cei supranumiți "los colchoneros" există o motivație enormă: un succes în derby i-ar garanta locul de Champions League, în contextul în care Betis, locul 5, a pierdut aseară cu Barcelona.
CITEȘTE ȘI:
ARSENAL A CÂȘTIGAT BĂTĂLIA CU REAL MADRID PENTRU UN SUPER-MIJLOCAȘ! TRANSFER DE 46 DE MILIOANE € PENTRU "TUNARI"

Atletico Madrid refuză "garda de onoare" pentru Real Madrid

Decizia lui Ancelotti de a proteja atât de puțini titulari vine și în contextul în care înainte de partidă s-au creat momente de tensiune, odată cu anunțul făcut de Atletico. Gazdele nu îi vor oferi rivalei tradiționala "gardă de onoare", așa cum se procedează în cinstea campioanei Spaniei la prima partidă de după câștigarea titlului.
Atletico Madrid a venit cu lămuriri și și-a explicat gestul de a refuza oferirea unei "gărzi de onoare" noilor campioni.
"Unii vor să transforme ceea ce s-a născut ca un gest de recunoaștere a campionilor într-o unealtă pe care rivalii trebuie să o plătească, impregnată cu o aroma umilinței. Sub nicio formă, Atletico Madrid nu va colabora la această încercare ridicolă, în care adevăratele valori ale sportului sunt complet uitate, iar tensiunile între fani sunt încurajate.
Am fost implicați în situații similare în ultimii ani, după ce am câștigat diferite trofee, inclusiv două titluri de campioană, iar în unele situații am avut parte de recunoștință din partea echipei rivale pentru echipa noastră campioană, în timp ce de la alții nu am avut. Dar asemenea așteptări sau controverse ca cea pe care o trăim în ultimele săptămâni nu a mai avut loc.
Atleti este ultima campioană din La Liga. Își mai aduce cineva aminte de vreo controversă? Dacă trebuie să primim gardă de onoare dup ce am câștigat titlul: Nu, pentru că nu au fost dezbateri. În primul meci al sezonului, Celta Vigo a decis să nu facă o gardă de onoare și a fost o decizie corectă, deoarece este un gest care trebuie aplaudat de către public, ceea ce face logic ca agest gest să fie făcut în fața suporterilor echipei campioane.
Obiectivul nu trebuie să fie crearea unei atmosfere tensionate. Am primit garda în primul meci pe care l-am jucat acasă, cu Elche. În mod natural, fără vreo cerere.
Este la fel de important să știi să pierzi așa cum trebuie să știi să câștigi. La Atleti nu intenționăm să le impunem lucruri altora. Este clar că moduri diferite de a vedea lucrurile", a anunțat Atletico Madrid, potrivit Marca.
Trebuie menționat faptul că Atletico Madrid a oferit gardă de onoare Barcelonei în 2013, chiar pe fostul său stadion, Vicente Calderon.
Fotbal
Cum arată 11-le starurilor care rămân libere de contract pe 1 iulie! Nume uriașe în atac
30/06/2022 LA 16:15
Liga
"Noul" Bernabeu, o bijuterie! Facilitățile uluitoare pe care le va avea stadionul lui Real Madrid
27/06/2022 LA 21:17