Atletico Madrid a scăpat din a fi detronată de Barcelona din fruntea clasamentului din La Liga, după ce catalanii au pierdut la mijlocul săptămânii restanța cu Granada.
Trupa lui Simeone era mare favorită în deplasarea de la Elche, formație aflată pe loc retrogradabil, dar "saltelarii" au scăpat ca prin urechile acului de un nou rezultat negativ. Atletico a condus ostilitățile în prima parte și în minutul 23 Llorente a deschis scorul, cu un șut plasat din interiorul careului. Dacă mingea nu ar fi intrat în poartă s-ar fi dictat cel mai probabil penalty, mingea atingând mâna unui fundaș al gazdelor.
Acessta a fost a 12-a reușită a lui Llorente din acest sezon, ibericul fiind al 2-lea cel mai bun marcator al echipei, după Luis Suarez (19 goluri).
Cupa Mondială FIFA
Argentinienii l-au găsit pe cel care îi va lua locul lui Messi! "El e succesorul său la națională"
21/11/2022 LA 07:04
Până la pauză, madrilenii puteau să-și mărească avantajul, dar neinspirația de la finalizare a făcut ca scorul să rămână doar 1-0. În partea secundă, Atletico a părut că este în control și a preferat să-și conserve avantajul, dar acest lucru era să-i coste pe madrileni pe final.

Elche-Atletico Madrid 0-1 | Echipa lui Simeone a obținut cu greu cele 3 puncte

În minutul 86, Antonio Barragan a tras un prim semnal de alarmă, ratând o ocazie uriașă din apropierea porții lui Oblak. În minutul 90, visul celor de la Atletico se putea nărui. Llorente a tarat imprudent o centrare a gazdelor și a comis henț, iar centralul a dictat penalty. Fidel a executate destul de bine, dar bara l-a salvat pe Oblak, astfel că Atletico a obținut toate punctele din această partidă.
Prin acest succes, Atletico Madrid rămâne în continuare pe primul loc în clasament , având 5 puncte peste Real Madrid și Barcelona și 6 peste Sevilla. Astfel, formațiile din spatele "saltelarilor" sunt acum sub o mare presiune, fiind obligate să-și câștige meciurile din această etapă pentru a rămâne aproape de gruparea de pe Wanda Metropolitano. Real Madrid va juca în această seară cu Osasuna, Barcelona se va deplasa mâine la Valencia, iar Sevilla va primi luni vizita celor de la Athletic Bilbao.
În etapa următoare, Atletico va juca, în deplasare, derby-ul contra Barcelonei, un meci care s-ar putea dovedi crucial în lupta pentru titlu din Spania.
CLASAMENT LA LIGA
1. Atletico Madrid 75p (34 de meciuri)
2. Real Madrid 71p (33 de meciuri)
3. Barcelona 71p (33 de meciuri)
4. Sevilla 70p (33 de meciuri)
La Liga
Concluziile primei părți a sezonului din La Liga, competiție intrată în pauză pe perioada CM 2022
12/11/2022 LA 08:17
La Liga
Luis Enrique, negocieri secrete cu un club din La Liga! Ce echipă ar putea antrena după națională
08/11/2022 LA 07:29