Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Atletico Madrid câștigă chinuit la Elche și rămâne lider în La Liga! Gazdele, penalty ratat pe final

Nicu Savin

Publicat 01/05/2021 la 19:32 GMT+3

Atletico Madrid a obținut o vitorie imensă în lupta pentru titlu din La Liga. Echipa lui Simeone s-a impus cu 1-0 în deplasarea de la Elche, într-un meci în care putea două puncte mari pe final.

Elche-Atlético de Madrid Llorente

Credit imagine: Getty Images

Atletico Madrid a scăpat din a fi detronată de Barcelona din fruntea clasamentului din La Liga, după ce catalanii au pierdut la mijlocul săptămânii restanța cu Granada.
Trupa lui Simeone era mare favorită în deplasarea de la Elche, formație aflată pe loc retrogradabil, dar "saltelarii" au scăpat ca prin urechile acului de un nou rezultat negativ. Atletico a condus ostilitățile în prima parte și în minutul 23 Llorente a deschis scorul, cu un șut plasat din interiorul careului. Dacă mingea nu ar fi intrat în poartă s-ar fi dictat cel mai probabil penalty, mingea atingând mâna unui fundaș al gazdelor.
Acessta a fost a 12-a reușită a lui Llorente din acest sezon, ibericul fiind al 2-lea cel mai bun marcator al echipei, după Luis Suarez (19 goluri).
Până la pauză, madrilenii puteau să-și mărească avantajul, dar neinspirația de la finalizare a făcut ca scorul să rămână doar 1-0. În partea secundă, Atletico a părut că este în control și a preferat să-și conserve avantajul, dar acest lucru era să-i coste pe madrileni pe final.

Elche-Atletico Madrid 0-1 | Echipa lui Simeone a obținut cu greu cele 3 puncte

În minutul 86, Antonio Barragan a tras un prim semnal de alarmă, ratând o ocazie uriașă din apropierea porții lui Oblak. În minutul 90, visul celor de la Atletico se putea nărui. Llorente a tarat imprudent o centrare a gazdelor și a comis henț, iar centralul a dictat penalty. Fidel a executate destul de bine, dar bara l-a salvat pe Oblak, astfel că Atletico a obținut toate punctele din această partidă.
Prin acest succes, Atletico Madrid rămâne în continuare pe primul loc în clasament , având 5 puncte peste Real Madrid și Barcelona și 6 peste Sevilla. Astfel, formațiile din spatele "saltelarilor" sunt acum sub o mare presiune, fiind obligate să-și câștige meciurile din această etapă pentru a rămâne aproape de gruparea de pe Wanda Metropolitano. Real Madrid va juca în această seară cu Osasuna, Barcelona se va deplasa mâine la Valencia, iar Sevilla va primi luni vizita celor de la Athletic Bilbao.
În etapa următoare, Atletico va juca, în deplasare, derby-ul contra Barcelonei, un meci care s-ar putea dovedi crucial în lupta pentru titlu din Spania.
CLASAMENT LA LIGA
1. Atletico Madrid 75p (34 de meciuri)
2. Real Madrid 71p (33 de meciuri)
3. Barcelona 71p (33 de meciuri)
4. Sevilla 70p (33 de meciuri)
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo